Jan-Viktor Vranckx pakt de winst in het eerste luik van de Coupe de Wallonie in Soumagne

Jan-Viktor Vranckx pakt de winst in het eerste luik van de Coupe de Wallonie in Soumagne

Het eerste luik van de Coupe de Wallonie werd op gang getrokken in Soumagne met een knalprestatie voor Jan-Viktor Vranckx voor het Target BMX Team bij de elites men en bij de dames kwamen de girls 15 jaar en ouder samen uit in de wedstrijd en ging de winst naar Lotte Wolfs voor het Team Rift BMX Belgium.

De weergoden waren de organisatoren van de Coupe de Wallonie niet zo goed gezind. Van ’s morgens al kregen ze af te rekenen met regenvlagen en in de finale gingen de hemelsluizen helemaal open en moesten de jongens en de meisjes hun finale rijden in de plenzende regen. Wat zeker niet aangenaam is.

Bij de cruisers 16 jaar en jonger ging de winst naar Loris Jeanmoye voor de club van BMXing park Blegny. De tweede plaats ging naaar Mirthe Wouters – Sels voor Dare 2 race BMX Team en het podium werd vervolledigd door Loan Calogero van de thuisrijdende club.

Sem Arets is in goede doen. Hij wist met een 2-2-1 zich rechtstreeks te kwalificeren voor de finale en haalde voor Team Rift BMX Belgium de eerste overwinning van de dag binnen. De tweede plaats was voor Kailash Mertens voor de club van Ravels en de derde plaats ging naar Femke Verelst voor Dare 2 Race BMX Team.

Michaël Fontaine bezorgde de organiserende club Soumagne een overwinning bij de cruisers 30 jaar en ouder. De tweede plaats was voor zijn clubgenoot Sébastie Delfosse en het podium werd vervolledigd met een rijder van de molensprinters uit Pulderbos namelijk Jan Roziers.

Bij de cruisers 30 jaar en ouder was de winst voor Kevin Reynaert voor de BMX Stars. De tweede plaats ging naar Frédéric Lange van Blegny en de derde plaats was voor BMX Timberwolves Racing onder de rijder Patrick Pache.

Bij de jongste boys 5-6 jaar ging de winst naar Dungey Meyvis van BMX Wizards. De tweede plaats was voor de molensprinter uit Pulderbos Jef Peeters en de derde plaats was voor Lenny Cremer van Soumagne zelf.

Bij de girls 5/6 jaar waren er maar vier deelneemsters. Dus zij waren allen geselecteerd om hun finale te rijden. De beste papieren waren voor Fenna Thoen van BMX Stars. De tweede plaats was voor BMX Timberwolves Racing Riley Bouchet en de derde plaats was voor Elza Lamotte van BMXing park Blegny. Uiteindelijk werd Goset voor de organiserende club net vierde.

Bij de boys 7 jaar ging de winst naar een rijder uit Quaregnon namelijk Ortiz. De tweede plaats wasv oor Tempels Guillaum voor Blegny en het podium werd vervolledigd door Matti Thoen van de BMX Stars.

De Carne Noah nam de winst bij de boys 8 jaar. Hij kon Lyo Cremer van Soumagne achter zich houden en de derde plaats was voor een rijder uit de club van Ranst namelijk Mathis Verachtert.

Gejuich voor Julie An Grande bij de girls 7/8 jaar. Zij werd eerste voor Lisse Torfs uit Keerbergen en Oliva Didelot van BMX Haute Ardenne.

Ben Rozen was de sterkste bij de boys 9 jaar. Op zijn thuisparcours kon hij zorgen voor de eindwinst. Rune Van Summeren bezorgde de fairplay rijders uit Neerpelt een tweede plaats en voor Oliver Wijns werd het een derde plaats voor zijn club in Keerbergen.

Bent Van Avondt uit Aarschot zorgde voor een eindzege in de categorie boys 10 jaar. Hij wist Tyron Besonhe achter zich te houden en ook Gust Lenaerts moest zich tevreden stellen met een derde plaats voor Frits BMX Belgium.

De dames categoriëen moeten het steeds met minder rijdsters doen. Ook bij de girls 9/10 jaar stonden er maar vier dames achter het starthekke. Het was van in de reeksen al te zien dat het vooral Emie Collet was die over de beste papieren beschikte. Zij kon met gemak naar de overwinning rijden. De tweede plaats was voor Liesie Campaert van BMX Wizards en een derde plaats ging naar Lafebere Savanah.

Ruy De Muyser was voor Zolder de beste rijder bij de boys 11 jaar. Hij kon Jamie Dosguet uit Peer achter zich houden maar ook Maxime Medaerts mocht naar het podium als derde rijder.

Thijs Wijnants voelde zich in zijn sas op het parcours in Soumagne. Hij nam de overwinning mee naar het team van papa Björn Wijnants. De tweede plaats ging naar Quaregnon onder de rijder Willian Fancart en voor Zolder zorgde Joppe Beysen voor een derde plaats.

Bij de girls 11/12 jaar waren er maar zeven rijdsters. Het was jammer voor twee namelijk Jitske Orban en Nadia Ronni dat zij net niet de A-finale konden rijden. Daar was het Anouk Verweij die de puntjes op de I zette en de overwinning mee naar Vlijtingen nam. Achter haar was het Fleur De Tant die knap tweede werd en Eline Wijnants bezorgde het team van haar papa Björn Wijnants nog een derde plaats.

Bij de boys 13 jaar staat er geen maat op Noë Erlich. Hij bezorgde Zolder een overwinning. de tweede plaats was voor Senne Van Lommel die uitkomt voor het team RDC Golden Wings Europe. De derde plaats was voor Nolan Collin van de organiserende club Soumagne.

Bij de boys 14 jaar zorgde Roel Vangenechten voor de winst. Hij kon als individuele rijder (getraind door Björn Houben) zorgen voor de winst. Het deed hem deugd om deze overwinning te kunnen pakken. Naast hem mocht Gust Luyts voor Dessel en Rune Raeymaekers van het team van Björn Wijnants het podium betreden.

Bij de girls 13/14 jaar ging de winst naar Lore Wolfs. De tweede plaats was voor Kyana Leyssens en de derde plaats werd ingevuld door Junne Vermeeren.

Ethan Bourguignon nam de winst bij de boys 15/16 jaar. Hij kon Tom Stoffels de thuisrijder van de overwinning houden. De derde plaats ging naar Senne Verelst. Geen Donnelly Lambrechts aan het starthekke. Jammer voor hem maar hij had last van zijn vaccinatie en kon onmogelijk deelnemen aan deze wedstrijd.

Bij de girls 15 jaar en ouder konden we zien hoe Lotte Wolfs de winst pakte voor het team Rift BMX Belgium. Merel Van Gastel moest zich tevreden stellen met een tweede plaats en als derde kwam Romy Ansoms over de finish.

Dan kwamen de boys 17 jaar en ouder achter het starthekke staan. Het was Yenthe Haerden die voor Peer BMX de winst kon pakken. Hij kon Filip Meurisse als individuele rijder naar de tweede plaats verschuiven en de derde plaats was voor Romain Schaqueue.

Het klapstuk van de dag waren natuurlijk onze Elites Men. Jan-Viktor Vranckx had al een mooie reeks neergezet in de reeksen door 1-1-3 neer te zetten. Dat hij bij de kanshebbers behoorde, daar bestond geen twijfel over. Zijn start verliep goed en hij kon mooi zijn lijnen rijden waardoor hij de winst pakte in het eerste luik tellende voor de Cup de Wallonie. De tweede plaats was Aurelien Vaessen en de derde plaats ging naar Jorrit Maes.

Volgende week zijn de renners/rensters te zien in het Provinciaal Kampioenschap van Limburg in Zolder.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts