Nieuw Regelmatigheidscriterium voor jeugd en masters

Nieuw Regelmatigheidscriterium voor jeugd en masters
   Binnen exact 1 week start het nieuwe veldritseizoen! Een seizoen met één grote nieuwigheid: de Oxyclean CX Challenge! Een regelmatigheidscriterium, verspreid over heel Vlaanderen met maar liefst 26 wedstrijden.

Als federatie willen we, samen met Oxyclean en de vele organisatoren, het regionale veldrijden naar een hoger niveau tillen. Een criterium dat een vaste waarde moet worden binnen het veldrijden. En dat is goed nieuws voor jou!

Ontdek in de mail hieronder waarom en alle info over de Oxyclean CX Challenge.     De Oxyclean CX Challenge is een aaneenkoppeling van regionale veldritwedstrijden op de kalender van Cycling Vlaanderen, een samensmelting van de Vlaamse Cyclocrosscup en De Moedige Veldrijder. Het regelmatigheidscriterium voor en van de toekomst met een aanbod voor iedereen!

Naast een wedstrijdaanbod zullen er ook wekelijkse provinciale veldrittrainingen georganiseerd worden. Gediplomeerde trainers zullen werken aan de skills en tricks van renners en rensters. Voor de meisjes en vrouwen die willen werken aan hun technische en wedstrijdvaardigheden voorzien we maandelijks een specifieke training.   Bekijk hier de provinciale trainingen   Kalender trainingen voor vrouwen     We lijsten enkele praktische zaken op: Wil je deelnemen aan de wedstrijden van de Oxyclean CX Challenge? Vergeet je dan niet vooraf in te schrijven! Dit kan tot 3 dagen voor de wedstrijd. Niet vooraf ingeschreven? Dan kun je nog steeds ter plaatse inschijven, maar dan start je achteraan. Als renner dien je een waarborg te betalen voor het gebruik van je rugnummer. Deze waarborg krijg je terug bij het inleveren van je rugnummer. Vergeet je vergunning niet mee te brengen naar de inschrijvingstafel. Tot 25 september 2021 starten alle categorieën op lottrekking. Vanaf 25 september wordt er vanaf de categorie junioren gestart o.b.v. de nationale ranking (NIET op basis van het klassement van de Oxyclean CX Challenge) Wil je meer weten over de deelnamevoorwaarden, het dagprogramma, de startvolgorde en opmaak van het klassement? Lees dan even verder in het reglement op onze website.   Download hier het reglement     Jawel, je leest het goed: 12.000 euro! Dat is de totale som waarop deelnemers aan het eindklassement kans kunnen maken. Dit bedrag staat naast het dagprijzengeld dat iedere organisator voorziet. Een mooie bijdrage van sponsor Oxyclean om het regionale veldrijden te professionaliseren!

Vanaf dit seizoen zal het Kampioenschap van Vlaanderen niet meer op 1 dag verreden worden (uitgezonderd U15!). De eerste renner van het klassement van de Oxyclean CX Challenge, aangesloten bij Cycling Vlaanderen, mag de trui en titel van Kampioen van Vlaanderen in ontvangst nemen. 

De uitreiking van het prijzengeld en de kampioenentruien zal plaatsvinden op een grootse eindhappening. De exacte datum en locatie van deze uitreiking zal later gecommuniceerd worden.   Klik hier voor de volledige kalender        

Bron : Cycling Vlaanderen