Jarno Bellens wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Herenthout na zware periode

Jarno Bellens wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Herenthout na zware periode

De tomatencross in Herenthout was op zaterdag, 23 oktober 2021 het toneel voor een mooie wedstrijd. Jarno Bellens liet zich van zijn beste kant zien en pakte op een voortreffelijke manier de winst bij de beloften.

Met maar liefst 57 elites 2 en rijders uit de U23 klasse konden ze in Herenthout van start gaan. Het was uitkijken wie de beste benen kon inschakelen. Het was snel duidelijk dat Jarno Bellens alles op alles wou zetten om de wedstrijd naar zich toe te starten. Zijn start was super en hij kon gemakkelijk plaatsen goed maken. In de derde ronde nam hij de leiding met vier andere rijders op zijn wiel. Het was duidelijk dat Jarno goed in zijn ritme zat en bij de balken ging hij een eerste versnelling plaatsen. Hij nam een paar meters en de vier anderen moesten het even vanop afstand bekijken. Daarna was het Ingmar Uytdewilligen die de achtervolging op gang bracht maar toen was Jarno Bellens al lang uit het oogbeeld verdwenen. Het werd achtervolgen voor Ingmar maar nooit meer op het wiel komen van de eindwinnaar Jarno Bellens. Ook Elio Clarysse reed een voortreffelijke wedstrijd. Hij kon meeschuiven met Ingmar en zo de derde plaats veilig stellen.

Voor Jarno Bellens was het nog maar zijn tweede wedstrijd van zijn seizoen. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug en dacht zelf om volledig te stoppen met fietsen. Hij kon zich niet meer opladen om verder te fietsen tot in september hij de juiste mensen tegen kwam en hij een goede beslissing nam. Hij moest wel wat kilootjes terug afvallen en sterk aan de slag gaan om zijn voorbereiding aan te vatten. Maar in Herenthout kon hij dit al lonend afsluiten. Dit ruikt zeker naar meer….

Bij de elites 3 stonden er 13 rijders aan de start met als topfavoriet Kristof Cop. Wedstrijd na wedstrijd rijdt hij vanaf de eerste ronde weg en ziet hij zijn concurrenten pas terug na de finish. Niks of niemand kan hem wat maken. Waar hij start weet iedereen dat hij ook gaat winnen. Dus ook in Herenthout was dit het geval. Maar achter hem liep er een mooie strijd tussen Björn Houben – Dries Pauwels om de tweede en derde plaats. Ook al was Tom Timmermans in de eerste twee ronden niet ver weg te denken. Hij deed zelfs een poging om Björn en Dries uit de wielen te rijden maar deze twee laatsten waren op hun hoede. In de bospassage maakten de twee een versnelling en Tom Timmermans moest even passen. Het werd dus een strijd voor twee en drie tussen Björn Houben en Dries Pauwels. Björn reed een zeer sterke wedstrijd maar kwam in aanraking met een boom en toen kon Dries even profiteren om de tweede plaats naar zich toe te halen. Björn Houben moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Kenny Geluykens is sterk aan het rijden bij de masters A. Hij kon iedereen uit de wielen rijden en de bloemen mee naar huis nemen. Glenn Sluyts kon Tom Aernouts op achterstand rijden en een mooie derde plaats in beslag nemen.

Danny Sleeckx nam de winst bij de masters B. Hij reed een mooie egale wedstrijd en kon mee doorschuiven met de andere renners van de vorige reeksen. Dat gaf hem voldoende voorsprong om in Herenthout de winst naar zich toe te halen. De tweede plaats was voor Lapere Kris die op een comfortabele tweede plaats zijn wedstrijd kon uitrijden. Stefan Neirinckx kwam een minuutje later als Kris over de finish en pakte hiermee de derde plaats.

Bij de masters C/D stond er geen maat op Guido Verhaegen. Van start tot finish kon hij een egaal tempo halen en mooi de bloemen mee naar Geel nemen. De tweede plaats ging naar Hauteraet Georges. Dirk Mertens moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Volgende week komen de rijders in actie op de patattencross in Nossegem.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Kurt Vanmeerbergen – Nancy Aerts