Winst voor Frey- Stiebjahn en Frei-Stigger, Schuermans-Claes elfde, in zesde rit Cape Epic

Winst voor Frey- Stiebjahn en Frei-Stigger,  Schuermans-Claes elfde, in zesde rit Cape Epic

De ritwinst bij de mannen ging vandaag in de voorlaatste rit naar het duo Martin Frey en Simon Stiebjahn. De leiders Jordan Sarrou- Matthew Beers werden tweede en Hans Becking en José Dias werden derde. In het klassement blijft alles ongewijzigd. Ook bij de vrouwen geen verrassingen. Met opnieuw een ritzege voor Sina Frei en Laura Stigger. Die stevenen af op de eindzege.

Met nog een dag te gaan in de Cape Epic hebben Frans Claes en Jens Schuermans een puike prestatie neergezet. De Belgische mountainbikers grepen zaterdag nipt naast een top-10 plaats. Claes en Schuermans behouden hun 12de plek in het algemeen klassement.

De organisatie van de Cape Epic had storm en onweer voorspeld in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een deel van de renners werd uit voorzorg ondergebracht in de plaatselijke sporthal van Wellington. Uiteindelijk viel het onweer goed mee, al werd de route aangepast door de hevige regenval. De renners kregen een rit van 81 kilometer te verwerken met een goeie 1800 hoogtemeters. Frans Claes en Jens Schuermans (BIDON Recup-Showpad) hielden rekening met een modderige etappe.

Schuermans: “Super modderig was het uiteindelijk niet, al ging ik er wel van uit dat de ondergrond zompiger zou zijn. Dat was ook zo. Het verandert niet veel aan het koersverloop. Je moet iets harder trappen, maar het droogt hier ook snel op.” 

Claes: “Ik ben geen fan van nat en koud weer. Gelukkig bleef de grote regenval uit in de voormiddag.

Het Belgische duo nam een sterke start, maar moest de kopgroep helaas laten rijden. De gekneusde ribben van Claes speelden nog teveel parten waardoor diep ademen moeilijk blijft. Schuermans ziet toch progressie bij zijn ploeggenoot. 

Schuermans: “Frans verzwakt niet ondanks zijn blessures. Hij blijft goed vooruit gaan in tegenstelling tot sommige andere teams. Ik zie dat veel renners door hun beste krachten heen zitten.” 

Claes: “Zoals ik al zei ben ik niet van plan om op te geven. Ik ga elke dag diep genoeg om voor een mooi resultaat te kunnen strijden. Vandaag is dat gelukt met een mooie elfde plaats op amper 34 seconden van de top-10.”

Morgen rijden de renners de grand finale van Wellington naar Val de Vie. Wie weet kunnen Claes en Schuermans verrassen op de slotdag van deze Cape Epic.

Bron: PM

Foto: Wim Vanderwegen