Jaroslav Kulhavy en Annika Langvad winnen derde rit Sunshine Cup in Cyprus

Jaroslav Kulhavy en Annika Langvad winnen derde rit Sunshine Cup in Cyprus

Jaroslav Kulhavy en Annika Langvad wonnen de derde rit van de Afxentia stage race in de Sunshine Cup in Cyprus en dus was het feest in hun Specialized Racing team. Lars Forster, die tweede werd, vandaag en Anna van der Breggen, eveneens tweede in deze rit,  starten als de leiders in de laatste rit morgen. Derde bij de mannen werd Howard Grotts, bij de vrouwen was dat Erin Huck.  Githa Michiels eindigde als zesde en staat vijfde in het klassement. Alice Pirard pakte de 18 de plaats en bezet die ook in het klassement.

Beste Belg bij de mannen was Didier Bats met een tiende plaats, in het klassement staat hij 13 de. Pierre de Froidmont werd 20 ste en staat 38 ste in het klassement.

De rit van vandaag was met start en aankomst in Lithrodontas. Jaroslav Kulhavy nam dadelijk het initiatief en legde het tempo op. Grotts volgde hem, met daar achter Forster. Met vijf km afdaling kon Kulhavy de kloof uitdiepen. Maar Forster kwam terug bij Grotts en zo ook bij Kulhavy  en zo streed het leiderstrio voor de zege. Door de hevige regenval was de omloop erg glibberig geworden en zo kon Kulhavy zegevieren met een seconde voorsprong op Forster en twee op Grotts.

Het kan nog alle kanten uit in het klassement. Het verschil tussen Forster en Grotts bedraagt 42 seconden en Kulhavy volgt als derde op 43  seconden van de leider.

Langvad wint

Nadat ze twee opeenvolgende dagen met lekke banden moest afrekenen, domineerde Annika Langvad de derde rit. Langvad en Anna van der Breggen werkten aanvankelijk goed samen als ploegmaten. Langvad kon met haar superieure techniek een grote voorsprong uitbouwen in de afdalingen en van der Bruggen liet begaan.

Van der Breggen en Erin Huck ging dan samen in de achtervolging. Maar van der Breggen was finaal sterker dan Huck en pakte de tweede plaats, Huck werd derde.

Zonder ongelukken pakt de Nederlandse van der Breggen morgen de eindzege. Ze heeft 4 minuten en 34 seconden voorsprong op Huck die op haar beurt meer dan anderhalve minuut voorsprong heeft op Frei. Langvad is vierde, Githa Michiels vijfde.

Forster en van der Breggen als leiders

De vierde en laatste rit morgen is de omgeving van het Macheras Forest, met een klassieke cross-country omloop. Dit zal een vertrouwd gegeven zijn voor vele bikers, maar dat zal het niet gemakkelijker op maken.

Bron: PM

Foto’s: Armin Küstenbrück/ EGO Promotion