Howard Grotts en Anna van der Breggen zegevieren in tweede rit Sunshine Cup Cyprus

Howard Grotts en Anna van der Breggen zegevieren in tweede rit Sunshine Cup Cyprus

Howard Grotts heeft bij de mannen de tweede rit van de Afxentia stage race in Cyprus gewonnen. De Amerikaan was sneller dan Lars Forster, die de nieuwe leider wordt en Sebastian Fini Carstensen.  Onze landgenoten Pierre de Froidmont en Didier Bats werden respectievelijk achtste en veertiende. In het klassement staat Bats 15 de en de Froidmont 55ste.

Anna van der Breggen was de beste bij de vrouwen met start en finish in Lefkara. Ze versloeg Sina Frei met bijna 2,5 minuut en blijft leidster. Derde werd Erin Huck. Githa Michiels eindigde vijfde op iets meer dan vijf minuten. Ze is nu vierde in het klassement op iets meer dan vijf minuten op van der Breggen. Alice Pirard werd 16 de en staat 17 de in het klassement.

De Cyprus Sunshine Cup deed zijn naam geen eer aan vandaag, want het regende. Maar de bikers lieten het niet aan hun hart komen en vertrokken voor 52 km met 1820 hoogtemeters. Het parcours leed gelukkig niet onder de regenval.
Leider Thomas Litscher werd ziek vandaag. Hij reed de rit wel uit, maar besloot daarna de race verlaten. Hij vindt de komende wereldbeker belangrijker.

Bij de mannen hadden we aanvankelijk een kopgroep met Amerikaans kampioen Howard Grotts die het tempo hoog hield in de beklimming en als eerste de afdaling nam.  Karl Markt, Lars Forster, David Nordemann, Sebastian Fini Carstensen, Titouan Carod, Matej Prudek, Guy Sessler, Grant Ferguson and Jaroslav Kulhavy vervolledigden de top tien. Forster dichtte de kloof met Grotts en ze reden even aan de leiding. Met nog tien km te gaan werden ze terug gevat en kwamen nog 12 renners in aanmerking voor de ritzege.  Fini Carstensen greep zijn kans op een heuvel en kreeg Forster en Grotts mee.  Op 3 km van de streep sloeg Grotts de beslissende kloof. Hij zegevierde met 12 seconden voorsprong op Forster. Finish Carstensen werd derde en tweede in het klassement met Forster als nieuwe leider. Grotts staat derde.

Van der Breggen wint bij de vrouwen


Na haar sterke prestatie in de tijdrit was het uitkijken naar Anna van der Breggen en ze maakte haar favorietenrol waar. Ze nam al vroeg in de race de maat van Erin Huck en Sina Frei. Ze was het sterkste van het trio. Ze nam al snel afstand van Frei en Huck. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Frei die in de laatste km over Huck ging.

Morgen staat de langste rit van de Cyprus Sunshine Cup op het programma. Het mooie Lythrodontas herbergt  de start en finish, met 61km  mooie tracks daarin. of Cyprus’ finest tracks in between.

Bron: PM

Foto: A. Küstenbrück en S. Sternemann/ EGO Promotion