Jaroslav Kulhavy zegeviert in wereldbeker Lenzerheide

Jaroslav Kulhavy zegeviert in wereldbeker Lenzerheide

Jaroslav Kulhavy heeft de wereldbekerrace in Lenzerheide gewonnen, zijn tweede van dit seizoen. De Olympische kampioen klopte Nino Schurter en Andrej Cink. Kulhavy neemt de leiding over in de wereldbeker van Julien Absalon, die door een lekke band pas negende werd. Schurter is nu tweede, Absalon derde in de wereldbekerstand.

Mathias Fluckiger nam meteen zijn landgenoot Nino Schurter, Julien Absalon en Florian Vogel op sleeptouw in de eerste ronde. Jaroslav Kulhavy volgde iets verder op. Daarna de Italianen Tiberi, Kerschbaumer en de Zwitsers Indergand, Stirnemann en Giger.

Daarna nam Schurter de leiding over met Absalon in zijn spoor en Jaroslav Kulhavy. Florian Vogel viel weg vooraan na een val.

Na drie ronden kregen we twee leiders met Schurter en Kulhavy. Absalon volgde op tien seconden. Daarachter zaten Mathias Flückiger, Manuel Fumic en Maxime Marotte. De Nederlanders van Houts op 22 en van der Heijden op 23 , Beemer als 25 ste. Beste Belg was dan Bart De Vocht op plaats 33, Jeff Luyten zat in 35 ste stelling, Van Hoovels op 42, Meeusen op 55.

Op drie ronden van het einde hadden we nog steeds twee leiders met Kulhavy en Schurter. Absalon reed lek en viel terug naar de tiende plaats. Schurter kreeg even later een lekke band, maar verloor weinig tijd. Hij bleef hangen op 17 seconden van Kulhavy. Cink kwam daardoor in derde positie voor Fumic, Marotte, Mathias Flückiger, Sarrou, Mantecon Guttierrez en Fontana. Van Houts was beste Nederlander als 16de, Luyten op 23. Beemer 25, van der Heijden als 28 ste, Kevin Van Hoovels was opgeschoven nar de 29ste plaats. Bart De Vocht volgde als 36 ste, Meeusen op 59, Scheire 61, Becking 63ste en Carabin als 69 ste.

Kulhavy ging als leider de laatste ronde met 21 seconden voorsprong op Schurter. Cink volgde op bijna anderhalve minuut als derde. Een groepje met Mathias Flückiger, Manuel Fumic en Maxime Marotte vocht voor de andere podiumplaatsen. Sarrou, Mantecon-Guttierrez, Absalon en Fontana vervolledigden de top tien. Van Houts was nog steeds beste Nederlander als 14 de. Jeff Luyten was intussen 23 ste net voor Kevin Van Hoovels. Beemer op 27 en van der Heijden op 30. Bart De Vocht bleef hangen op de 36 ste plaats.

Jaroslav Kulhavy reed vlot naar de zege met een halve minuut voorsprong op Schurter. Cink werd derde voor Mathias Flückiger, Marotte, Fumic, Mantecon-Gutierrez, Sarrou, Absalon en de Spanjaard Coloma.

Uiteraard was Kulhavy blij met deze zege. ‘Toen Schurter lek reed, bleef ik mijn eigen tempo rijden. Het is jammer voor de toeschouwers dat Nino leek reed. Maar het was een zware race en voor andere emoties is er dan jammer genoeg geen plaats. Ik vond het een leuk parcours. Maar bovenal ben ik blij dat ik terug bij de top hoor en gezond ben en dat is het belangrijkste,’aldus de Olympische kampioen.

Schurter beschikte naar eigen zeggen over goede benen. ‘Ik wilde Kulhavy onder druk zetten toen ik lek reed. Dan is het voorbij natuurlijk.’

Uitslag:

 1. Jaroslav Kulhavy(Tjs) in 1:29:00
 2. Nino Schurter(Zwi) +0:33
 3. Andrej Cink(Tsj)
 4. Mathias Flückiger(Zwi)
 5. Maxime Marotte(Fra)
 6. Manuel Fumic(Dui)
 7. Sergio Mantecon-Gutierrez(Spa)
 8. Jordan Sarrou(Fra)
 9. Julien Absalon(Fra)
 10. Carlos Nicolas Coloma(Spa)

 

 1. Rudi van Houts(Ned)
 2. Kevin Van Hoovels(Bel)
 3. Jeff Luyten(Bel)
 4. Frank Beemer(Ned)
 5. Bart De Vocht(Bel)
 6. Michiel van der Heijden(Ned)
 7. Ruben Scheire(Bel)

 

Sebastien Carabin, Hans Becking en Tom Meeusen op een ronde.