Jeff Luyten wereldkampioen bij de militairen

Jeff Luyten wereldkampioen bij de militairen

ava

Jeff Luyten is wereldkampioen geworden bij de militairen. Op de omloop  in Beringen waar enkele weken geleden nog gestreden werd voor de MTBcup, werden nu de wereldtitels verdeeld.  De Duitser Simon Stiebjahn pakte het zilver en Ruben Scheire veroverde het brons. De Duitse Helen Grobert pakte de regenboogtrui bij de dames voor de Française Sabrina Enaux en de Duitse Lena Putz.

Zowel Luyten als Scheire vormden samen een kopgroep met de Duitser Simon Steibjahn, de Fransman Fabien Canal en Sander Elen.

Na halfkoers ging Luyten op de solotoer. De Westerlonaar bouwde zijn voorsprong uit tot 45 seconden en werd niet meer bedreigd.

De strijd om de podiumplaatsen was boeiender. Scheire en Stiebjahn vochten een robbertje uit voor de medailles. Uiteindelijk moest Scheire in Steibjahn zijn meerdere erkennen.

De dames reed hun allereerste WK uit de geschiedenis.  De Sloveense Blaza Klemencicen de Duitse Lena Putz en Helen Grobert maakten de regenboograce. Na een lekke band viel Klemencic vooraan weg. Hierdoor ging Grobert met het goud aan de haal. De Française Sabrina Enaux pakte het zilver en Putz het brons.

Onze landgenote Maaike Polspoel, eerder deze week als goed voor brons tijdens de wegrit, legde beslag op de vierde plaats. Pechvogel Klemencic werd alsnog vijfde.