Kristien Nelen over haar Flanderscup in Langdorp

Kristien Nelen over haar Flanderscup in Langdorp

ava

De laatste weken zagen we Kristien Nelen weer meer terug op haar vertrouwde XCfiets. Zondag werd ze zesde in Langdorp, maar ze had verzachtigde omstandigheden. Volgende zondag neemt ze deel aan het Beneluxkampioenschap in Zoetermeer. Ze vertelt haar belevenissen nu over Langdorp.

We konden pas zaterdag terugkeren van vakantie wegens autopech (normaal waren we donderdag teruggekomen) en ik lag om middernacht in bed na een autorit van 12u. Daar we vastzaten in een klein gehucht restte me niets anders dan 3 dagen fietsen, al wist ik dat dat niet zo’n goed idee was met het oog op zondag….Het zou geen “topmatch” worden maar ik keek uit naar het leuke parcours. Tevens was dit een voorbereiding op de wedstrijd in Zoetermeer omdat ik weeral een maand niet meer op mijn XC-fiets zat.

Ik voelde bij de opwarming al dat de beentjes slecht waren maar besloot er het beste van te maken. Ik was goed gestart, zat in 3e positie maar voelde halfweg de klim de benen al compleet vollopen. Ik moest Kim Saenen en Pauline Delhaye nog voor laten gaan waardoor ik pas samen met Pauline als 5 en 6 doorkwam na de 1e ronde. De volgende rondes ging het nog redelijk en ik kon aanklampen bij Pauline. Aan een klim ging haar ketting eraf en reed ik van haar weg en kwam ik 5e te zitten. Kim gaf op na een val en zodoende schoof ik weer een plek op. 
Na 1u koers waren de benen echt op, mijn tempo zakte en een sterke Marlies Beckers passeerde mij. Mijn moraal zakte, ik dacht zelfs even aan opgeven, alles deed pijn. De laatste ronde was een martelgang en toen Ilse Vandekinderen dan ook nog eens bij mij kwam had ik zelfs geen zin meer om weerwerk te bieden, het was op.
Teleurgesteld werd ik 6e maar het had nog slechter kunnen zijn als anderen geen pech hadden. Ik wist vooraf dat het moeilijk ging zijn maar zo erg had ik het niet verwacht. Ik heb me wel goed geamuseerd op dit mooie parcours en was toch blij dat ik gereden had. Met dank aan de supporters d