Jelle Camps de beste junior in Baal

Jelle Camps de beste junior in Baal

Jelle Camps wou zich tonen voor zijn supporters in Baal. Hij kon dit doen door van in het begin van de wedstrijd alles onder stoom te zetten. Hij hield de Spanjaard Jofre Cullell Estape achter zich en Thymen Arensman mocht als derde het podium op.

Jelle Camps is al weken in goede doen. En dat wisten zijn supporters. Met velen waren ze afgezakt naar Baal om hun poulain te komen aanmoedigen. Van bij de start was Jelle voorin te vinden. Hij legde van in het begin zijn tempo op en zijn ploegmaat Florian Vermeersch en de Spanjaard Jofre Cullell Estape konden het tempo voorin volgen. Achter hen kwam er een groep van twee renners te zitten met Andreas Goeman en Yentl Bekaert.

Maar echt naderen tot bij het trio deden deze heren niet. Jelle Camps voelde zich enorm in zijn sas op de Balenberg. In de laatste twee ronden vond hij het nodig om het tempo nog hoger te leggen. Zijn medevluchters konden niet antwoorden op zijn prik en de vogel was vliegen. Hij koos het hazenpad en ging er alleen vandoor. Hij mocht de winst op zijn naam schrijven.

Achter hem probeerde de Spanjaard Jofre Cullell Estape nog om de kloof te dichten op Jelle, maar het was tevergeefs. In de laatste ronde kwam Thymen Arensman bij de Spanjaard en we konden ons opmaken voor een strijd voor de dichte ereplaatsen. Ze streden beiden voor wat ze waard waren,  maar het laken voor de tweede plaats werd door Jofre Cullell Estape naar zich toe getrokken. Thymen Arensman mocht zich opnieuw tevreden stellen met een derde plaats.

Publicatie : Nancy Aerts