Jelle Camps pakt winst in de zesde manche van de superprestige in Diegem

Jelle Camps pakt winst in de zesde manche van de superprestige in Diegem

Jelle Camps toont zich de betere in de zesde manche van de Superprestige verreden in Diegem. In de spurt haalde hij het van Toon Vandebosch en Thymen Arensman werd knap derde.

We kregen heel wat junioren aan de start namelijk 62. Het was dus drummen in de eerste bocht om de beste plaatsen vast te hebben. Voor velen was daar de wedstrijd al verreden. Heel wat rijders werden daar al opgehouden waaronder Jarno Bellens. Hij kon achteraf nog opschuiven naar de 34e plaats. Voorin kregen we een kopgroep van vier renners met onder meer Andreas Goeman, Florian Vermeersch, Toon Vandebosch en Jelle Camps. Ze bouwden ronde na ronde hun voorsprong uit.

De eerste die met pech kreeg af te rekenen was Florian Vermeersch. Hij moest zijn positie voorin laten schieten. Toon Vandebosch voelde zich als een vis in het water op de snelle omloop in Diegem maar ook Jelle Camps liet zien dat hij zijn mannetje kon staan. In de tweede ronde was het Toon Vandebosch die eens aan de boom ging schudden. De anderen werden verrast en moesten in achtervolging gaan. Vooral Jelle Camps knapte heel veel werk om. Dat werd beloond. Want hij kon terug komen aansluiten bij de koploper. Even een rustpauze inlassen en dan alles op alles zetten, dat was de leuze van Jelle Camps en dat zou na afloop beloond worden. Uit de achtergrond kwam ook Thymen Arensman terug aansluiten. We kregen dus voorin drie rijders die konden gaan strijden voor de winst.

In de slotronde probeerde Jelle zijn medevluchters te verschalken. Hij versnelde een keer en Thymen moest onmiddellijk de rol lossen. Het was dus nog afrekenen met Toon Vandebosch. Het werd een spurt voor de winst waarbij Jelle zich als de beste mocht kronen.

In de stand van de Superprestige komt Jelle korter op de leider. Momenteel staat Toon Vandebosch aan de leiding met 84 punten. De tweede plaats is in handen van Jelle Camps met 78 punten en Thymen Arensman staat derde met 66 punten. Alles is dus nog mogelijk bij onze junioren.

Publicatie : Nancy Aerts