Marianne Vos toont haar capaciteiten in Diegem

Marianne Vos toont haar capaciteiten in Diegem

Marianne Vos startte minder in Diegem maar kon haar wedstrijd naar haar eigen kunnen indienen en nog afronden met de Winst. Sanne Cant die altijd voorin te vinden was moest de meerderen bekennen in de 7 voudige wereldkampioene Marianne Vos. Nash was tevreden met een derde plaats.

Diegem bij Kunstlicht moet iedere veldrijder wel eens gereden hebben. Doch de meeste vrouwen hadden er toch wat weet van bij de aanvang van deze wedstrijd. Met 70 deelneemsters stonden ze aan de start om eens deel te nemen aan een wedstrijd onder kunstlicht. Na het geven van de start kregen we voorin een goede start van Majarus, De Boer, Cant en Kaptheijns. De rest van het peleton kwam al in de opstropping te zitten van de eerste bocht. Aan de schuine kant kregen we al meteen een valpartij te noteren voor Sophie De Boer en Majarus. Hierdoor kregen we een heel andere wedstrijd. Sanne Cant kwam meteen aan de leiding te zitten De anderen werden al onmiddellijk in de achtervolging gedrumd. Het tempo werd laag gehouden waardoor we na een paar kilometers wedstrijd al een compacte groep voorin kregen. Aan de eerste loopstrook hield Breimmaier de hele meute even op en daardoor werden de favorieten al gewaarschuwd dat ze bij de volgende ronde daar voorin moesten zitten. Jolien Verschueren die matig gestart was, kwam ten val aan de balken. Ook Marianne Vos had haar start wat gemist maar kon gemakkelijk plaatsen goed maken naar de rit van de balken.

Ronde twee : Brand trok door en zette daarmee Sanne Cant onder druk. Heel veel rijders konden het tempo volgen en we hadden een grote kopgroep voorin. De schuine kant bracht opnieuw problemen voor Sophie De Boer en ook de koploopster Brand kwam er ten val. Er werd voorin niet vol doorgereden waardoor iedereen voorin zijn plaats terug kon innemen. Vos, Breimmaier, Cant, Nash, Kaptheijns, Brand en Arzufi konden de kop van de wedstrijd vormen. Achter hun een groepje van zeven onder leiding van Sophie De Boer. Zij deed er alles aan om terug te keren naar de kop maar zij zal er helaas niet in slagen om voorin mee wedstrijd te maken. Alles kwam wiel in wiel te zitten naar de zandbak toe. Iedereen wist dat dit de specialiteit van Sanne Cant was. Dus zij wilde daar voorin zitten. Ze zette haar concurrenten aldaar onder druk. Breimmaier probeerde het tempo van Sanne Cant te volgen maar ze moest al gauw de betere bekennen in Sanne Cant. Cant probeerde de forcing te voeren.

Ronde drie : Cant kwam als eerste door aan de finish. Breimmaier, Vos en Nash zaten op 10 sec. De rest van de achtervolgers op 20 sec. Alles begon uit elkaar te vallen. De schuine kant gaf ronde na ronde wat valpartijen en dat was in deze ronde niet ander. Onze dames vonden aldaar niet de juiste snelheid om er vlot door te komen. Vandaar die valpartijen. Cant probeerde tempo te maken en reed stevig door. Nash schoof in haar wiel mee. Vos voelde zich in haar sas en kwam op haar eigen tempo voorin aansluiten. Er kwam een hergroepering op de lange asvaltstrook. Breimmaier, Cant, Vos, Nash, en ook Arzufi kwam voorin te zitten. Brand organiseerde de achtervolging achter de kopgroep. De kloof op de andere dames werd groter. We kregen mooie duels te zien in de kopgroep. Vos en Cant bekeken elkaar na de passage in de zandbak en zetten hun tempo door. Jolien Verschueren kon de aansluiting maken bij Sophie De Boer. Nash kwam aansluiten bij de twee koploopsters.

Ronde vier : Een kopgroep van drie dames bij ingang van de vierde ronde. Vos, Cant en Nash bepaalden het crossverloop. Vos zette druk waardoor Cant het moeilijk kreeg en problemen kreeg om het wiel van Vos te houden. Ook Nash moest even laten begaan. Kaptheijns, Arzufie, Breimmaier, Majarus, Verdonkschot volgden al op grotere afstand. De koploopsters vlot over de schuine kant. Het tempo werd strak gehouden. De Twee Cant en Vos bekeken elkaar en gingen vlot door. Brand probeerde op haar tempo op te schuiven naar de vierde plaats. De anderen moesten voorin de rol lossen. Marianne Vos zette druk op Sanne aan de zandbak. Sanne moest de wereldkampioene laten gaan. Cant was aan het afzien. De kloof werd hierdoor groter. Nash moest knokken voor haar derde plaats veilig te stellen.

Ronde vijf : Vos kwam als eerste over de finish. Cant volgde op twee sec. Nash voelde de hete adem in haar nek van Brand en ze zaten al op 20 sec. Vos liet niet begaan en ging vlot door. Sanne probeerde alles op alles te zetten en kwam in de modderstrook nog ten val. De veer was gebroken.

Daguitslag :

  1. Vos
  2. Cant
  3. Nash
  4. Brand
  5. Breimmaier
  6. Arzufi
  7. Verdonkschot
  8. Majarus
  9. Miller
  10. Verschueren.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys