Jenny Rissveds beëindigt contract in onderling overleg met Scott-Sram team

Jenny Rissveds beëindigt contract in onderling overleg met Scott-Sram team

Jenny Rissveds heeft in onderling overleg haar contract met Scott-Sram beëindigd. De Olympische en Zweedse kampioene wil volledig herstellen en 100% klaar zijn vooraleer opnieuw te koersen.

Jenny reed met Scott sinds ze met mountainbiken begon en was bij het team sinds 2014. Ze behaalde vele successen de afgelopen jaren met ondermeer goud in Rio in 2016, wereldkampioene U23 en wereldbekereindwinnares U23 in 2015.

De 23 jarige Zweedse nam haar beslissing afgelopen week en lichtte haar teammanager Thomas Frischknecht in. Die willigde haar verzoek om haar contract te beëindigen onmiddellijk in.

Nadat ze won in Rio, kwam Rissveds in een compleet nieuwe situatie terecht, een volledig nieuw leven. Een heleboel zaken veranderde voor haar in korte tijd. Sommige zaken waren positief, andere helaas negatief. Meest opmerkelijk was de onenigheid met de Zweedse wielerfederatie en dat ze haar beide grootouders in korte tijd verloor. Jenny kreeg mentale problemen en dat belette haar om goed te presteren afgelopen seizoen. In het vooruitzicht van het komende seizoen nam ze  de beslissing om eerst voor volledig herstel te kiezen en daarom haar contract op te zeggen.

Ik ben zeer dankbaar voor al de jaren met Thomas en het Scott-Sram team. De steun was uniek. Zonder Thomas en zijn team, was ik nooit in staat geweest om dit allemaal te  bereiken de afgelopen jaren. Ik dank daarom ook Scott Sports voor de onvoorwaardelijke steun en het geloof in mij, in het bijzonder het voorbije jaar. Ik had graag blijven deel uitmaken van dit team, maar dat kan ik niet op dit moment. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik ben ervan overtuigd dat dit het beste was voor alle partijen. En dat dit me in de beste omstandigheden laat terug komen, beter en sterker dan ooit,’ zegt Rissveds.

Thomas Frischknecht is  aangeslagen, maar respecteert haar beslissing: ‘De hele mountainbikewereld en in het bijzonder het Scott-Sram team is diep bedroefd over wat gebeurd is met Jenny. Omdat we haar volledig terug gezond willen zien en om haar geen enkele verplichting te geven, respecteren we haar beslissing. Ik geloof dat dit de beste weg is voor haar herstel en voor een evenwichtig leven. Ik geloof in haar comeback en hoop dat we haar kunnen helpen daarmee. De deur van ons team blijft altijd open voor Jenny wanneer ze wil terugkomen. Het meest belangrijke is dat ze terug gezond wordt en en we wensen haar het beste nu en voor de toekomst.’

Bron: PM

Foto: Scott-Sram racing team