Zwitsers Linda Indergand en Thomas Litscher winnen proloog Sunshine Cup Cyprus

Zwitsers Linda Indergand en Thomas Litscher winnen proloog Sunshine Cup Cyprus

De Zwitsers Linda Indergand en Thomas Litscher hebben de proloog van de Afxentia stage race in de Sunshine Cup in Cyprus gewonnen. Indergand ging de Nederlandse Anna van der Breggen en onze landgenote, de winnares van vorig jaar, Githa Michiels vooraf.  Litscher was sneller dan zijn landgenoot Lars Forster en de Tsjech Jaroslav Kulhavy.

Van der Breggen, de Olympische kampioene op de weg, had geen UCI punten in het mountainbiken en moest daarom vroeg starten en zette een tijd van 27:05.604 neer.

Het was Linda Indergand die onder de 26 minuten dook en de beste tijd afklokte.

Yana Belomoina was ziek vanochtend en verkoos niet te starten. Githa Michiels overschreed met de glimlach de aankomst, maar gaf toe dat ze veel fouten had gemaakt. Ze was aangenaam verrast met haar derde snelste tijd.
Ook Barbara Benko en Gunn Rita Dahle Flesjaa namen een goede start met respectievelijk een vierde en vijfde plaats. Annika Langvad had een slechte dag en werd 34 ste. Alice Pirard eindigde als 20 ste.

Thomas Litscher had als doel om de proloog te winnen en lukte daarin. Ondanks zijn verkoudheid kon hij Tituouan Carod, Jan Skarnitzl en Jaroslav Kulhavy achter zich houden. Lars Forster kwam nog het hardst opzetten, maar kwam bijna vijf seconden te kort voor de zege. Ook Kulhavy kwam nog dicht, maar moest vrede nemen met de derde plaats en verloor bijna 25 seconden.

Bron: PM

Foto’s: Armin M. Küstenbrück /Sternemann /EGO Promotion