Jens Adams grootste stijger in de top vijftig

Jens Adams grootste stijger in de top vijftig

De Crelan-Vastgoedservice jongens maakten een goede beurt in de wereldbekermanche van Heusden-Zolder. En dat uit zich ook in de UCI-ranking. Wout van Aert loopt opnieuw verder uit op Van der Poel, terwijl Jens Adams de grootste stijger in de top vijftig is. 

Jens Adams stond bij de start van het seizoen niet eens in de top vijftig. Door zijn klierkoortsperiode van vorige winter was hij ver weggezakt, zodat hij zelfs geen recht meer had op deelname aan de Wereldbeker. Via een aantal wedstrijden in het buitenland knokte Jens zich toch weer in de top en daar houdt hij wel zeer vlot stand.

Meer zelfs, op de ranking die vandaag werd vrijgegeven, is Adams de grootste steiger: na zijn 8ste plaats in Heusden-Zolder, springt hij van plaats 36 naar plaats 26.

Van Aert loopt uit

Ook goed nieuws voor onze andere profs. Wereldkampioen Wout van Aert loopt na zijn zege opnieuw wat verder weg van Mathieu van der Poel. Van Aert telt als leider nu 2678 punten, Van der Poel moet het stellen met 2122 punten. Tim Merlier stijgt dan weer van 19 naar 17, terwijl ook Rob Peeters -ondanks een mindere prestatie- standhoudt op plaats 34.

Geven we tot slot nog mee dat Jelle Camps knap vijfde staat op de juniorenranking. Die wordt aangevoerd door het Britse toptalent Thomas Pidcock.

Bron : Crelan Vastgoed Service PB

Publicatie : Nancy Aerts