Jente Michels pakt de Belgische titel in Kruibeke bij de tweedejaars Nieuwelingen

Jente Michels pakt de Belgische titel in Kruibeke bij de tweedejaars Nieuwelingen

Tweedejaars nieuwelingen

Jente Michels kwam en reed met gemak naar de Belgische titel toe bij de tweedejaars nieuwelingen. Tweede plaats was voor Mauro Delmé. Het was nog spannend voor de derde plaats tussen Avondts en Blommen. Het Brons komt nog in handen van Mathis Avondts

Kruibeke was klaar voor de tweede dag van de Belgische Kampioenschappen aan te vatten; Nu mochten de tweedejaars nieuwelingen de spits afbijten. De grote topfavorieten in deze categorie waren Jente Michels, Mathis Avonds en Mauro Delme.

De startopstelling was dit keer eens in het voordeel van Senne Willems. Hij mocht op de eerste rij plaatsnemen en dat verzekerde hem van een vlekkeloze start. Mee met de kop van de wedstrijd zijn dat moet hem een goed gevoel gegeven hebben. Maar lang duurde het niet. Mathis Avondts en Joes Oosterlinck namen het commando over en de wedstrijd werd in een ander daglicht geplaatst. Ook Jente Michels was op zijn hoede. Hij schoof mee met Avondts en Oosterlinck. Met z’n drietjes konden zij een kleine kloof uitbouwen op de rest van de achtervolgers. Op de gretigheid van Jente Michels stond geen maat. Hij wilde laten zien dat hij op dit ogenblik de beste benen had. Hij wachtte niet en zette fors door in de eerste ronde. Hij fietste zo maar tien seconden voorsprong bij elkaar op Mathis Avondts. Ondertussen was het beginnen te regenen en werd de ondergrond nog gladder. Schuivers gebeurden er bij de vleet.

Jente Michels domineerde de wedstrijd en hopelijk bleef hij gespaard van materiaalpech, schuivers en valpartijen. Achter hem kwam er een samenwerking tussen Mathis Avondts en Mauro Delmé. Die op dat ogenblik al aankeken op een achterstand van 17 seconden. Brent Blommen en Senne Willems bundelden de krachten en gingen mee op zoek naar een dichte ereplaats. Mauro Delmé merkte duidelijk het gevaar van Jente Michels en probeerde alleen om de kloof op de leider te dichten. Maar in plaats van de kloof te dichten werd de kloof met de ronde groter. Mathis Avondts kreeg bij ingang van de tweede ronde het gezelschap van Brent Blommen en Renzo Geurts. Al bedroeg op dat ogenblik de achterstand al 48 seconden op de leider.

Halfweg de wedstrijd kregen we de doortocht van de eenzame leider. Hij was op weg naar zijn Belgische titel. Mauro Delmé volgde op de tweede plaats op 35 seconden. Dan het groepje met de drie achtervolgers Mathis Avondts, Brent Blommen en Renzo Geurts op meer dan één minuut. Ze mochten gaan strijden voor de Bronzen medaille. Doch Geurts probeerden de medevluchters onder druk te zetten. Maar hij ging te gretig om met zijn krachten en moest dit bij ingang van de laatste ronde bekopen.

Bij het ingaan van de laatste ronde was duidelijk dat Jente Michels (indien hij gespaard bleef van materiaalpech, schuivers en valpartijen) de nieuwe Belgische Kampioen zou worden. Hij had al een voorsprong van 43 seconden op de tweed in wedstrijd namelijk Mauro Delmé. Brent Blommen doseerde goed en ging op zoek naar de Bronzen medaille. Maar Avondts en Geurts probeerden het nog in de finale om die Bronzen medaille af te snoepen van Brent Blommen. Het werd dus nog spannend voor die derde plaats.

Jente Michels kon in de laatste ronde genieten van het feit dat hij de nieuwe Belgische Kampioen tweejaars nieuweling werd. Hij had meer dan één minuut voorsprong op zijn dichtste belager Mauro Delmé. De strijd voor brons was nog open tussen Mathis Avondts en Brent Blommen. Renzo Geurts was uitgeteld. Hij volgde op meer dan twee minuten. Het was dus nog spannend maar de strijd voor Brons werd uiteindelijk gewonnen door Mathis Avondts. Brent Blommen werd knap vierde.

Brent Blommen werd vierde:’ De start viel wat tegen. Maar halfweg de eerste ronde voelde de benen goed en trok ik de gas open. Na het einde van de eerste ronde ging het vrij goed en reed ik vierde. In de tweede ronde reed ik al voor een podiumplaats. Normaal was het binnen. In een valpartij in de schuine kant kreeg ik pedalen in de achillespees. Het lopen wed moeilijk. Mathis Avondts stak me dan voorbij. Ik ben ontgoocheld om het beter ging vandaag na een wisselvallig seizoen. Ik kan het goed plaatsen. Op de rollen was ik het al vergeten. Ik ga dus met een goed gevoel naar huis. Voor de wedstrijd ging ik voor een top vijf en dat is dus uitgekomen,’vertelde Blommen.

Foto’s: Robert Goedgezelschap en Marc Bluys

Publicatie : Nancy Aerts