Jens Schuermans gaat naar het Versluys-Evenzateam

Jens Schuermans gaat naar het Versluys-Evenzateam

ava

Jens Schuermans rijdt volgend seizoen voor het Versluys-Evenzateam. Doordat het Merida-Combée volgend jaar niet meer bestaat, moest Schuermans uitkijken naar een ander team. Hij kreeg veel aanbiedingen, waaronder ook het grote Meridateam.  De Limburgers koos uiteindelijk voor een groot Belgisch team, dat veel internationale ervaring heeft.

Ploegmanager Niek Lingier is heel blij met de transfer. ‘Jens die heel wat internationale aanbiedingen opzak had, kiest toch voor ons team. De sfeer, begeleiding en een goed gestructureerdBelgisch team  waren doorslaggevende factoren  in zijn beslissing.
 Er wordt  geen enkele druk opgelegd. In de ‘schaduw’ van onze twee elite renners Van Hoovels en Carabin kan Jens op zijn eigen tempo verder werken aan de weg naar de top, waarin wij als team hem voor 100% zullen ondersteunen.’

Op voorzet van hoofdsponsor Bart Versluys werd met Jens enkele malen rond tafel gezeten de afgelopen weken.  Vanaf het eerste gesprek konden beide partijen het goed met elkaar vinden en al snel kwamen we tot een overeenkomst.
 We kunnen Jens zijn wedstrijd planning perfect integreren in het team programma 2012: de Belgische Belgacom cup,  wereldbekers en kampioenschappen zijn  de focus wedstrijden voor volgend seizoen.


Uiteraard is Jens een nieuwe pion in onze ploeg, daarom vroeg ik ook aan  Leo Combee, Jens zijn vorige ploegmanager waar ik enkele malen contact mee heb gehad in de transfer om waar nodig ons ervaring en raad mee te geven. Het is ten slotte Leo die Jens heeft ontdekt en hem mee begeleid heeft naar een van de beste juniors ter wereld.Met Jens Schuermans bij de beloften, Kevin Van Hoovels en Sebastien Carabin bij de elites zullen we als Belgisch team  internationaal ons kunnen manifesteren, iets wat we reeds dit jaar al deden,’besluit Niek Lingier.

Jens Schuermans zelf is ook opgetogen over zijn nieuw team. ‘Mijn huidig team Merida Combée stopt ermee. Ik kreeg vele aanbiedingen van teams, ook van het grote Meridateam.  Voor mij persoonlijk is het Versluys-Evenzateam  de beste keuze nu. Ik vind er de beste begeleiding, materiaal, sfeer, team en een goede samenwerking met de wielerbond terug.  Ik kan er op mijn gemak groeien en dat is nu het belangrijkste voor mij.  Het is een rustige ploeg om in te groeien. Mijn vroegere manager, Leo Combée zal deeltijds meewerken in ons team. Ik vond het ook heel sjiek van Niek Lingier om Leo er bij te vragen.  Leo heeft altijd veel voor mij gedaan en hij geeft me vertrouwen,’vertelt Jens.

Bron: PM

Erik Braeken