Wereldbeker veldrijden van start in Plzen

Wereldbeker veldrijden van start in Plzen

ava

Komende zondag wordt de Wereldbeker veldrijden op gang geschoten in het Tsjechische Plzen. Vorig jaar bikkelden thuisrijder Zdenek Stybar en Kevin Pauwels tot de laatste ronde voor de zege. De overwinning was uiteindelijk voor Stybar, na een lekke tube van Kevin Pauwels.

Dit jaar is het opnieuw uitkijken naar de Tsjechische wereldkampioen. De renner van Quick Step toonde afgelopen donderdag in Aardooie dat hij er klaar voor is. Sven Nys zal samen met Niels Albert -die zijn zinnen zette op de wereldbeker- er alles aan doen om de Tsjech van de overwinning te houden.

Ook Kevin Pauwels mogen we niet vergeten, al wordt het afwachten of de renner van Sunweb-Revor hersteld is van zijn rug perikelen van afgelopen week. Bondscoach De Bie stuurt naast de Belgisch grote drie ook Bart Aernouts, Tom Meeusen, Sven Vanthourenhout, Klaas Vantornout en Bart Wellens naar Tsjechië.

Bij de vrouwen is het uitkijken naar Sanne Van Paasen. De Nederlandse won vorig jaar solo in Plzen, maar zal dit seizoen moeten opboksen tegen een zeer sterke Katherine Compton, Katerina Nash, Helen Wyman en Hanka Kupfernagel. België zet alle hoop op Sanne Cant en Joyce Vanderbeken.

Technische gegevens

Plaats: Plzen, Tsjechië
Manche: 1 van 8
Categorieën: Elite en vrouwen

Lengte omloop: 2,6 kilometer
Start: 15u00 uur
Televisie: Canvas vanaf 14u45
Selectie: Hier

Brecht Toelen