Jens Schuermans is verkozen tot mountainbiker van het jaar op MTBLILY

Jens Schuermans is verkozen tot mountainbiker van het jaar op MTBLILY

ava

De afgelopen weken organiseerde MTBLILY de verkiezing van de mountainbiker van het jaar. Jens Schuermans haalde het met een overweldigende meerderheid(1275 stemmen) voor zijn ploegmaat Jeff Luyten(612 stemmen) en Fabrice Mels(510 stemmen).

Intiatiefneemster Lily Wendelen(MTBLily)en haar man Jos Wouters reageren heel optogen over het resultaat.  ‘Meer dan 3000 stemmen voor de  ‘Mountainbiker van het  Jaar’ dat is veel meer dan ik ooit had durven dromen. Dankzij enkele sponsors is de prijzenpot ook aantrekkelijker geworden.Trainer Laurent Defevere uit Brugge  en fietsenmaker Rudy Rollenberg uit Gent  steunden het initiatief , zodat er  ook een geldprijs voorzien kon worden voor de nummers 2 en 3 van de verkiezing,’ aldus Lily

Lily wil volgend jaar zeker verder gaan. ‘Laat dit een begin zijn en hopelijk kunnen we volgend jaar, zoals destijds bij de Granny Awards,  nog meer reeksen bij deze verkiezing betrekken.’

Jens Schuermans uit Maasmechelen is met 1275 stemmen  de absolute winnaar. Zijn overwinning in de World Cup  U23 van Nove Mesto heeft de MTB scene niet  onberoerd gelaten; voeg daarbij nog  zijn tweede plaats in Albstadt en  het zilver op het EK in Bern en  niemand zal ontkennen dat de Versluys biker  de verdiende winnaar van de Belgische verkiezing is.

Met  612 stemmen  komt zijn ploegmaat Jeff  Luyten op de tweede  plaats . De 21 jarge Versluys biker uit Westerlo was afgelopen seizoen zelden uit de top 3 weg te slaan en pakte als kers op de taart de regenboog trui op het WK MTB voor Militairen in Beringen.

Fabrice  Mels (Salcano) ontpopte zich op internationaal gebied als sprintbomen  bewees zijn explosiviteit in Andorra waar hij de World Cup Eliminator op zijn naam schreef. De Belgische kampioen  in de sprintdiscipline  is met 510 stemmen de verdiende derde in deze verkiezing, ‘besluit Lily van MTBLily.

Jens Schuermans heeft op MTBLily een jaaroverzicht geschreven en reacties van de andere laureaten vind je daar ook terug.