Sven Nys is oppermachtig in de Superprestige in Diegem

Sven Nys is oppermachtig in de Superprestige in Diegem

ava

Sven Nys was oppermachtig in de Superprestige in Diegem. De wereldkampioen klopte met voorsprong Tom Meeusen en Niels Albert. In de tussenstand in de Superprestige blijft Albert leider met zes punten op Sven Nys. Lars Van der Haar is derde.

Van in de tweede ronde brak de wedstrijd definitief open met een aanval van Nys die dadelijk Meeusen in het wiel kreeg. In de achtervolging reden Peeters, die voorbeeldig afstopte en Niels Albert. Op dat moment kreeg Klaas Vantornout af te rekenen met een afgebroken versnellingsapparaat en moest lopen tot aan de materiaalpost. Later gaf hij op.

Halfkoers kon Niels Albert bij het leidende duo aansluiten. Tot in de voorlaatste ronde bleven ze samen. Al had Albert het duidelijk het moeilijkst van het trio.

Voor het ingaan van de laatste ronde kon Nys de definitieve kloof slaan. Hij had voldoende voorsprong om het uitzinnige publiek te groeten. Tom Meeusen was erg blij met zijn tweede plaats en trakteerde de toeschouwers met zijn technische kunsten en een wheelie. Ietwat ontgoocheld reed Albert als derde over de streep.

Zdenek Stybar spurtte zich naar de vierde plaats voor Martin Bina. In de spurt voor de zesde plaats was Lars Van der Haar net iets sneller dan Rob Peeters. Philpp Walsleben en zijn landgenoot Marcel Meisen vervolledigde samen met Jim Aernouts de top tien.

Bij de junioren domineerde Europees-en Belgisch kampioen Yannick Peeters. Hij klopte Eli Yserbit en Kobe Goossens.

Er stond ook weer geen maat op Mathieu Van der Poel. De Nederlander was sterker dan Wout Van Aert en Belgisch kampioen Laurens Sweeck.

Sanne Cant won opnieuw bij de dames. Deze keer was Italiaans kampioen Eva Lechner eraan voor de moeite. Elle Anderson werd derde.

Uitslag Elite:

  1. Sven Nys
  2. Tom Meeusen
  3. Niels Albert
  4. Zdenek Stybar
  5. Martin Bina
  6. Lars Van der Haar
  7. Rob Peeters
  8. Philipp Walsleben
  9. Marcel Meisen
  10. Jim Aernouts