Jens Schuermans outstanding op de Muur van Geraardsbergen

Jens Schuermans outstanding op de Muur van Geraardsbergen

In Geraardsbergen werd de finale gereden van de Belgacom Belgian GP MTB.  Vooraleer Nys en zijn collega’s aan de slag gingen bij de elite en beloften, werden  de finales in de andere reeksen betwist.

De Funrenners gingen al vroeg in de ochtend aan de slag. Bij de Fun A ging  de zege naar Ken Van den Bulcke. Robin Porters werd eindwinnaar.  Stijn Heymans zegevierde bij de Fun B.

 

Bij de masters 1 stond geen maat op Kristof Houben. Rondenlang vocht hij een duel uit met Belgisch kampioen Gody Jacobs. Maar die moest door materiaalpech opgeven. Kris Janssens werd tweede en Gerrit Delfosse derde. Deze laatste pakte wel de eindzege.

 

Bij de masters 2 kregen we ongeveer hetzelfde scenario. Daar waren Kurt Tempst en Ronny Geerts de hoofdrolspelers. Uiteindelijk was Tempst de sterkste voor Geerts, maar die werd dan weer eindwinnaar.

 

Bij de nieuwelingen kregen we wellicht al een voorproefje voor het BK van volgende week te zien. Remy Mertz en Belgisch kampioen veldrijden Quinten Hermans vochten een verbeten duel uit dat eindigde op een spurt. Aan de voet van de Vesten spurtten ze zij aan zij. Het was Mertz die finaal iets sterker was dan Hermans. Bram Cools werd derde en eindwinnaar.

 

Jens Schuermans zette bij de junioren zijn zegereeks gewoon verder. Hij reed van bij de start weg en zijn concurrenten zagen hem aan de eindmeet pas terug. Kevin Panhuyzen kwam als tweede over de meet en Laurens Sweeck werd derde. Deze jongens kunnen volgende week op het BK podium staan. Bij de dames won Monique Zeldenrust voor Joyce Van der Beken en Nicoletta De Jager.

 

Erik Braeken