Sven Nys wint in Geraardsbergen

Sven Nys wint in Geraardsbergen

Sven Nys heeft op autoritaire wijzze de laatste wedstrijd voor de Belgacom Belgian MTB GP gewonnen in Geraardsbergen.  De Landbouwkredietrenner had meer dan veertig seconden voorsprong op Tom Meeusen en Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels.

Nys nam dadelijk het heft in handen in een wedstrijd die hij vorig jaar ook won. Toen klopte hij de Nederlander Rudi Van Houts.  Die was er vandaag niet bij.  Wel van de partij waren ondermeer Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels, Tom Meeusen en Bas Peters en Hans Becking als voornaamste namen. Van Hoovels was de snelste starter.

Hans Becking en Tom Meeusen voerde eerst de forcing, met in hun zog Sven Nys, Kevin Van Hoovels en Hans Becking.  Na de derde ronde kwam Nys aan de leiding  en hij liet Becking achter. Hierdoor kwam Tom Meeusen in tweede stelling te zitten en kreeg de race een andere wending.

Nys kon zijn voorsprong uitbreiden en Tom Meeusen bleef in tweede positie hangen. Het achtervolgend  trio bestond uit Kevin Van Hoovels, Bas Peters en Hans Becking.  Nys maakte het werk volledig af en pakte ook de eindzege mee in dit criterium. Meeusen werd knap tweede voor Kevin Van Hoovels.

 

Nys ziet het nu helemaal zitten voor volgende week. ‘Ik was beter dan vorige week. Het is goed om te winnen een week voor het BK. Dit geeft vertrouwen en een goed gevoel.  Alles zit nu op schema. Ik ga nu frisser aan de start komen voor het BK.  Alle twijfels zijn weg genomen,’ zei de Landbouwkredietrenner.

 

Tom Meeusen is zeker ook een podiumkandidaat voor volgende week.  ‘Mountainbiken doe ik graag, maar om goed te zijn in het veldrijden moet ik ook wedstrijden op de weg rijden. Het BK is wel een doel. De conditie is wel goed. Maar je ziet dat er tegen Nys weinig te doen valt,’vertelde de winnaar van Averbode.

 

Kevin Van Hoovels leeft nu rustig naar het BK toe. ‘Woensdag ga ik het parcours verkennen. Het zou mooi zijn om mijn titel te verlengen. Als er weinige echte hellingen zitten en het veel draaien en keren is, zal het moeilijk worden. Ik ga mijn best doen,’zei de titelverdediger.

 

Bij de beloften was Jeff Luyten de beste voor de Nederlander Michiel Van der Heijden. In een spannende spurt was Jonas De Backer sneller dan Bart De Vocht voor de derde plaats.

 

Erik Braeken