Jente Michels is Europees beloftenkampioen

Jente Michels is Europees beloftenkampioen

Jente Michels is in Pont- Château Europees beloftenkampioen geworden. Hij klopte zijn ploegmaat Emiel Verstrynghe met ruim verschil. De Fransman Rémi Lelandais pakte het brons. Ward Huybs werd vierde en Yorben Lauryssen (negende) pakte nog een top tien plaats. Arne Baers werd dertiende. De Fransen hadden ook vier landgenoten in de top tien.

Een ware zondvloed teisterde het parcours tijdens de wedstrijd. Maar dat weerhield de Belgen er niet van om voluit te gaan. Eerst met Michels, Verstrynge en Huybs.

Huybs moest vooraan afhaken en zo werd het een tweestrijd tussen de vrienden Michels en Verstringhe. Michels bleef maar beuken en dat bracht op. Verstringhe begaf na een lekke band in de slotronde en zo kon Michels zijn eerste Europese trui pakken.

Michels gaf volgend reactie: ‘Ik heb altijd wel pech op een kampioenschap. Vandaag niet. Het was een heel zware maar plezante wedstrijd. Want Emiel is een goede vriend van mij. Emiel reed lek in de slotronde en zo kon ik weg. Maar toch was ik de sterkste vandaag.’, lacht de belofte.
Top tien:

  1. Rémi Lelandais(FRA)
  2. Jente Michels
  3. Emiel Verstringhe
  4. Ward Huybs
  5. Victor Van De Putte
  6. Dario Lillo (Zwi)
  7. Nathan Bommenel(FRA)
  8. Corentin Lequet (FRA)
  9. Yorben Lauryssen
  10. Léo Bisiaux(FRA)

Foto: Robert Goedgezelschap