Jeroen Boelen nieuwe leider in PI Beneluxcup

Jeroen Boelen nieuwe leider in PI Beneluxcup

Vooraf had Jeroen Boelen getekend voor die 5 de plaats in Landgraaf waar de 6 de wedstrijd van de Pearl Izumi Beneluxcup plaatsvond. Niet echt heel veel deelnemers,  maar wel goede bikers aan het vertrek.

Voor de wedstrijd vertrouwde Jeroen ons toe dat hij tussen de 5 de en 10 plaats een realistische gedachte vond, omdat Landgraaf absoluut niet 1 van zijn favoriete parcoursen is. Het feit dat er toch een paar gekende kleppers die beter klimmen aan het startlint stonden,  deed hem deze uitspraak ontlokken. Niets bleek minder waar toen hij toch vanaf het vertrek mee de lakens  uitdeelde.

Dat regelmaat in klassements wedstrijden zich uiteindelijk vertaald in goede kansen of een leiderschap in een klassement blijkt ook nu weer. Jeroen die het hele seizoen al een hele goede regelmaat ten toon spreidt en richting het seizoens einde zelfs verbetert,  kan met trots de nieuwe drager van de leiderstrui in het Pearl Izumi Benelux genoemd worden. De trui in de eindrangschikking zal hem zeker niet misstaan en is tevens een mooie naam in de lijst.

Jeroen Boelen met kind

De laatste wedstrijd met het wegvallen van Apeldoorn vind in Esch-sur Alzette plaats en Jeroen kennende zal hij in die wedstrijd de trui met hand en tand verdedigen om deze mee te nemen naar Drunen om in zijn prijzenkast te hangen. Directe concurrent Nick de vries had gisteren het geluk niet aan zijn zijde en kijkt tegen een kleine achterstand aan.

Jan v Dijk