Persvoorstelling Telenet – Fidea Cycling Team 2015-2016

Persvoorstelling Telenet – Fidea Cycling Team 2015-2016

Dat Hans van Kasteren houdt van verandering dat is duidelijk.

IMG_0541

Op maandag, 24 augustus 2015 streek hij met zijn entourage neer in de kuil van Zonhoven om daar de pers en de familieleden te verwelkomen. “Ik hou van verandering, bijgevolg pakken we de ploegenvoorstelling anders aan.” Dat zei van Kasteren toen hij aangekondigd werd door Lesley-Ann Poppe. Hans van Kasteren had zijn heel entourage opgesteld in de kuil van Zonhoven en liet alles dragen door lekker eten dat gemaakt werd door zijn rijders bijgestaan door een team van ervaren koks van Kookeiland.

TFCT en YTFCT beginnen duidelijk enthousiast aan wat gaat komen. De beide ploegen doen dat in een compleet nieuwe koerstrui. Die maakte alvast indruk en kreeg heel veel positieve reacties. “Ter plaatse trappelen is achteruitgaan, terwijl wij vooruit willen”, zei manager Hans van Kasteren en hij toonde enthousiast het nieuwe tricot. “We kozen voor jonge, frisse, ambitieuze kleuren die onze ploegen nog beter in beeld moeten brengen. We willen verrassen en nieuw zijn. Onze nieuwe outfit is er de veruiterlijking van. Qua uitslagen hopen we erop dat Tom Meeusen zijn rol van kopman dit jaar helemaal waarmaakt. Zijn dopingzorgen zijn alvast voorbij, hij laat het negatieve achter zich zodat hij zich opnieuw kan uitleven. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat gaat doen. We weten dat hij tuk is op het WK in Zolder en het BK in Lille. Het zou fantastisch zijn moest hij één van de twee truien pakken. We durven erop rekenen dat de rest van het team zich aan hem optrekt en eveneens hoog scoort. We zijn ambitieus, we hebben er zin in. Laat het nieuwe veldritseizoen prettig zijn en zonder zorgen, dan zet alles zich om in pure energie”, zei de manager.

IMG_0753

Tijdens de voorbereidingen van zowel voorgerecht als hoofdgerecht en zelfs smoodies kregen wij als pers de kans om met de renners te praten. Tom Meeusen is dit jaar de kopman bij de elites renners. Hij verwacht heel veel van zijn nieuwe seizoen. Tom wil hoge ogen gooien. Op zijn manier wil hij vriend en vijand laten zien wat hij kan. Geef hem de meest technische omlopen en hij zet deze naar zijn hand. Hij rekent erop dat hij in dit nieuwe seizoen weer een vaste waarde mag en kan worden bij de wereldtop. Hij is al goed in vorm en wil dat de komende maanden aan ons en aan alle veldritliefhebber laten zien.

Hij heeft duidelijk twee doelen voor de komende veldritwinter: het WK in Zolder en het BK in Lille. “Omdat beide wedstrijden op parcoursen worden gereden die me liggen. Het zijn twee snelle, technische omlopen waarop ik mijn ding kan doen. Winnen is natuurlijk nog wat anders, maar het zou schitterend zijn moest ik één van de twee truien kunnen pakken. Het zal erop aankomen van mijn seizoen zo te plannen dat ik net in de periode van de kampioenschappen over al mijn krachten beschik. Ik deed er in elk geval alles aan om met een zo breed mogelijke basis aan de nieuwe herfst en winter te beginnen. Ik kon geleidelijk opbouwen zonder ook maar één stap over te slaan”, liet Tom in zijn kaarten kijken.

Zijn opbouw was die van vorig jaar, maar met minder stress: Tom reed een paar wereldbekers en het BK mountainbike en tussenin en achteraf werkte hij een druk wegprogramma af. “Dit keer heel oordeelkundig. Het mountainbiken was geen succes omdat ik qua interval nog niet ver genoeg stond. Ik wilde dingen die lichamelijk nog niet mogelijk waren. Anderzijds bezorgde het me wel kracht en uithouding. Mijn wegkoersen waren goed tot zeer goed, maar alles zonder al te lopen voor ik kon stappen. Ik kon mijn hele voorbereiding rustigaan en in grondig overleg met mijn trainer afwerken. Mijn conditietesten tussendoor toonden dat ik goed bezig was. Ik heb er alle vertrouwen in. Ik wil een schitterende winter”, aldus Tom. Morgen dinsdag reist hij af naar Amerik waar hij op 16 september de wereldbeker in Las Vegas rijdt.

Corné Van Kessel is de tweede renner die zal aantreden bij de profs. Ook dit jaar wil hij hard werken en zich inzetten voor de ganse ploeg. Hij zou graag een uitschieter willen realiseren maar is er nog niet van bewust op welke omloop dit zal kunnen. Hij zal dit jaar zowel in de wereldbeker als in de Superprestige als in de Bpost Bank trofee aan het werk komen. Voor het overige zal hij meer selectief te werk gaan. Maar hij voelt zich op en top klaar om de nieuwe start te maken.

Jim Aernouts  is in een reeks dingen een erg kordate jongen. In het veld geeft hij de voorkeur aan snelle omlopen waar hij zijn tactiek kan bepalen en naar die norm kan fietsen. Hij hoopt in de komende maanden succes binnen te brengen in deze ploeg. Dat hij nu bij Telenet Fidea aan de slag gaat is te danken aan zijn dorpsgenoot Tom Meeusen. Hij had hem laten verstaan dat wanneer hij vrij was hij zeker eens rond de tafel moest gaan met Hans van Kasteren. Dat heeft hij met succes gedaan.

Thijs Van Amerongen is de volgende rijder die bij de profs zal aantreden. De Nederlander is er zich van bewust dat hij meer moet gaan doseren en stap per stap moet werken aan zijn weg. Hij wil een constante prestatie kunnen neerzetten in het nieuwe seizoen en kijkt uit naar de lastige omlopen die ze dit jaar onder de wielen geschoven krijgen. Zijn voorkeur gaat uit naar de Koppenberg, Asper-Gaver, Spa  -Francorchamps, Ronse. Maar hij verwacht voor zichzelf heel veel. Hopelijk kan hij deze doelstelling ook waarmaken.

Toon Aerts komt ook uit bij de profs. Hij is er zich van bewust dat het nu ernstiger zal worden. Eerst en vooral duurt zijn wedstrijd al tien minuten langer en dat zal van hem meer uithouding en motivatie vergen. Maar hij is er klaar voor. Hij beseft dat het moeilijk zal zijn om elke keer voorin te zitten maar hij gaat er ten volle voor. Hij kijkt vooral uit naar de wereldbeker. Hij mag aan deze wedstrijden meedoen, omdat hij in de UCI ranking op de 24e plaats staat.

Niels Wubben is de laatste in het rijtje van de profs. Hij houdt van de tragere veldritwedstrijden in de modder en de blubber. Hoe zwaarder de omloop erbij ligt, hoe liever Niels het heeft. Daarom hoopt hij op een seizoen met heel veel regen dat hij met zijn krachten uit de voeten komt en mooie resultaten kan neerzetten.

Dan krijgen we bij de beloften de volgende renners aan de start : Daan Soete, Quinten Hermans, Nicolas Cleppe, Kobe Goossens, Thijs Aerts, Eli Iserbyt.

IMG_0548

Daan Soete begint aan zijn laatste seizoen als belofte. Hij wil klaar zijn om op een mooie manier de overstap te kunnen maken naar de profs. Heel wat plaatsjes zijn er vrijgekomen bij de beloften en daar wil Daan nu gretig gebruik van maken om zijn naam op de erelijsten bij te voegen. Hij heeft er heel veel zin in en dat straalde hij ook meteen uit.

Quinten Hermans is derdejaarsbelofte en wil er staan op snelle, explosieve intervalomlopen waar hij toch zijn kracht kan aanspreken en zich in zijn sas voelt. Voeg daar het nodige karakter en de steeds parate inzet bij en je hebt de perfecte ingrediënten om het seizoen van Quinten aan te vatten.

Ook Nicolas Cleppe is derdejaarsbelofte. Hij fietst het liefs van al in smeurie en op omlopen waar hij met zijn kracht overweg kan. Zijn basis werd groter en hij was ervan overtuigd dat hij nu vluger over de omlopen zal gaan dan vorig jaar. Hij wil vooral hoge ogen gooien op de wedstrijden van BK, EK en WK.

Kobe Goossens is tweedejaarsbelofte en wil er de komende maanden staan. In zijn voorbereidingen in de zomer verliep alles naar wens en hoopt nu ook de vruchten te kunnen plukken in het nieuwe veldritseizoen. Doelen stelt deze knaap niet voor dit seizoen. Hij wil alleen maar blijven doorgroeien en nog heel wat leren van zijn ploeggenoten.

Thijs Aerts is tweedejaarsbelofte. In het veld heeft hij graag snelle omlopen. Hij hoopt nu als tweedejaarsbeloft een uitschieter te kunnen bezorgen waardoor hij zichzelf en zijn ploeg in een mooi daglicht kan stellen.

Eli Iserbyt is eerstejaarsbelofte. Als jonge knaap die vorig jaar bijna alles naar zijn hand zette, verwacht je natuurlijk dat hij dit jaar het opnieuw zal kunnen waarmaken. Maar hij is realistisch in dit gebeuren. Hij weet dat hij moeilijk momenten zal kennen in zijn nieuwe seizoen maar dat houdt hem niet weg om ervoor te gaan. Hij kan er alleen maar sterker uit komen.

Dan bij onze dames krijgen we als kopvrouw Ellen Van Loy, daarnaast krijgen we Nikki Harris, Loes Sels, Jolien Verschueren en Fleur Nagengast in de nieuwe kleuren van Telenet – Fidea. Onze kopvrouw wist ons te vertellen dat zij parttime gaat werken om nog meer voor haar sport te kunnen gaan. Vorig seizoen is gebleken dat zij haar werk – haar huishouden – haar trainingen nog perfect kon combineren, maar iets in haar gaf toe dat de rust die ze nodig had om dat procentje beter te zijn voor haar niet aan de orde kwamen. Daarom de beslissing om nu parttime te gaan werken met de hoop dat ze er ook nu nog voldoende rustperiodes kan inbouwen om nog betere resultaten neer te zetten dan vorig jaar. Eén van haar doelen dit nieuwe seizoen is om eens een grote cross te winnen in België. Ze zal er opnieuw voor gaan om één van de klassementen te kunnen winnen. Ook de andere dames hebben mooie vooruitzichten en willen samen met hun kopvrouw ervoor zorgen dat ze het team heel mooie resultaten zullen kunnen schenken.

Bij de junioren zullen we dit jaar Gianni Siebens, Alessio D’Hoore, Jarne Driesen, Arne Vrachten, Andreas Goeman en Yentl Bekaert in de kleuren van Telenet-Fidea aan het werk zien. Deze jongeren kijken vol bewondering uit naar de andere groepsleden en hopen van hen nog heel wat te kunnen leren. Elk op hun beurt hebben ze een mooi doel maar de weg is lang en hard. Maar ze geloven erin dat zij er zullen staan in het nieuwe veldritseizoen 2015-2016.

Meer foto’s van deze voorstelling zijn terug te vinden via volgende link : https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6186567284857642625

04082015/ Telenet-Fidea Cycling Team Photoshoot / Westerlo / Daan SOETE (Bel) / Toon AERTS (Bel) / Niels WUBBEN (Ned) / Quinten HERMANS (Bel) / Corne VAN KESSEL (Ned) / Jim AERNOUTS (Bel) / Kobe GOOSSENS (Bel) / Thijs Aerts (Bel) / Nicolas CLEPPE (Bel) / Eli Iserbyt (Bel) / Thijs VAN AMERONGEN (Ned) / Tom MEEUSEN (Bel) / photo Isosport

04082015/ Telenet-Fidea Cycling Team Photoshoot / Westerlo / Daan SOETE (Bel) / Toon AERTS (Bel) / Niels WUBBEN (Ned) / Quinten HERMANS (Bel) / Corne VAN KESSEL (Ned) / Jim AERNOUTS (Bel) / Kobe GOOSSENS (Bel) / Thijs Aerts (Bel) / Nicolas CLEPPE (Bel) / Eli Iserbyt (Bel) / Thijs VAN AMERONGEN (Ned) / Tom MEEUSEN (Bel) / photo Isosport