JEUGDOPLEIDINGEN VAN START BIJ BMX 2000 DESSEL

JEUGDOPLEIDINGEN VAN START BIJ BMX 2000 DESSEL

Vanaf de eerste week januari is het weer zover, dan starten weer de jeugdopleidingen bij de off-road club BMX 2000 DESSEL en dit voor zowel BMX als mountainbike.

Binnen het wielerwereldje is het voor elke jeugdrenner onder 15 jaar verplicht om een opleiding te volgen, deze opleidingen zijn een totaal pakket van zaken die men tegen komt bij het wielrennen.

In Dessel ligt de hoofdzaak bij de twee wieler disciplines  die zij binnen de club hebben, namelijk BMX en MTB. Deze opleidingen staan open voor iedereen tussen 5 en 14 jaar, zowel jongens als meisjes in de beide disciplines.

De club organiseert deze opleidingen welke eigenlijk ook meteen trainingen zijn op en rond het   JOEL SMETS BMX CIRCUIT binnen het sportpark Brasel in Dessel.

Nieuw dit jaar is dat de club voor hun opleidingen elke vrijdag avond het indoor parcour heeft afgehuurd in Lommel om de trainingen en opleidingen in de beste omstandigheden te laten doorgaan in de winterperiode.

De club beschikt met hun 15 jaar ervaring over uiterst bekwame en gediplomeerde trainers die ondertussen alle knepen van de beide sporten door en door kennen, in de BMX zijn het onder andere Toon Jacobs en Bjorn Wynants, beide ex prof aangevuld met Stefaan Huysmans, Roy Van Aken, Matias Somers en Stef Lauwers die alle trainingen voor zich nemen in de verschillende leeftijden, zij staan onder leiding van hoofdcoach Frank Smets.

Bij de mountainbike kunnen ze rekenen op huidig nationaal kampioene Petra Mermans en oudgediende Ronny Geerts voor de trainingen, zij staan onder leiding van Nick Van De Perre, ook ex elite renner in het mountainbiken.

Indien er nog jongeren zijn die ook van één van deze sporten wil proeven, of misschien wel de beide combineren kan zich nog steeds aanmelden bij de club en meer info vind je altijd op de club website www.bmx2000.be