Jimmy en Zander Tielens over Paasbike Nieuwkuyck

Jimmy en Zander Tielens over Paasbike Nieuwkuyck

ava

Jimmy Tielens is de laatste tijd erg goed bezig bij de masters. Vorig weekend was hij aan de slag samen met zoon Zander op de Paasbike in Nieuwkuijck. Hij won en Zander werd zevende algemeen.

Ik mocht plaats nemen op de tweede startrij,  maar kon door het nemen van een grote buitenbocht snel in tweede stelling plaats vatten om alzo de singletracks aan te snijden. Net voor een lange zandstrook, die doorgaans wel goed berijdbaar was, zette ik mij op kop en versnelde. Deze zandstrook werd gevolgd door een kort maar bochtig stukje singletrack in het bos. Ik nam 20 .. 30 … 50 meter afstand. De achtervolgers kregen het gaatje niet meer dicht en ik nam ronde per ronde meer voorsprong op dit mooie afwisselende parcours.Ik won na 1h10 met 1’30 voorsprong op Maikel Goovaarts en Gody Jacobs,’vertelt Jimmy.

Een geslaagde dag, omdat ook zoon Zander bij de 8-9-10-jarigen het goed deed,

Zander mocht aan de slag als 8 jarige in de wedstrijd met leeftijdsgroep 8-9-10 jarigen.Als laatste van de 30 deelnemers werd hij aan de start opgeroepen. Na een flink inhaalbeweging in de start passeerde hij na 1 ronde in 8e positie. Hij vond het een leuk parcours met hierin enkele korte steile hellingen, stenenpad, Hij kon dit tempo flink blijven vasthouden en werd 7e algemeen, ‘aldus nog vader Tielens.

Zaterdag zal Jimmy aan de slag gaan in de 4 uren Endurance , Memorial Davy Coenen(14h00 – 18h00 ) te Overpelt samen met Glenn Heylen en Benny Houben.