Githa Michiels tweede in Tsjechische Teplice

Githa Michiels tweede in Tsjechische Teplice

ava

Githa Michiels startte in het Tsjechische Teplice om wat extra UCI punten te verzamelen. Ze ging er om te winnen. Maar mechanische pech besliste er anders over. Toch werd ze nog mooi tweede in internationaal gezelschap. Hoe ze alles beleefde, lees je hieronder.

Met op het oog op wat extra UCI punten verzamelen trok ik het voorbije weekend naar het Tsjechische kuuroord Teplice voor een manche van de Czech mtb cup die een E1 wedstrijd was.

De voorbije weken verliepen goed en ik kon stevig blijven doorwerken met het oog op de komende wereldbekers die toch wel belangrijk zijn als ik naar het EK wil.

In Teplice stond een serieus deelnemersveld aan de start met dames die de voorbije weken reeds bewezen om mee te kunnen strijden met groten uit de dames cross country, zoveel tegenstand had ik niet echt verwacht , ik hoopte de trainingsarbeid van de voorbije week en de reis goed te verwerken.

Ideaal om eens te kijken hoever ik momenteel sta! De omloop was gelegen in een park en tot mijn verbazing heel wat zwaarder dan gedacht. Ik had er zin in , maar toch was ik zenuwachtig voor de eerste grote confrontatie. Ik had een weekend geen wedstrijd gehad en hoopte dat ze niet te snel van start zouden gaan zodat ik het gebrek aan wedstrijdritme wat kon verdoezelen.

In de start ging het er direct snel aan toe en kon als 4de het park in , daar ging het al direct mis en had ik problemen met mijn fiets. Het duurde de hele eerste ronde om het probleem zelf te verhelpen, de eerste dame reed toen al een 15 tal seconden voor me uit.

In de 2de ronde geraakte ik wat in mijn ritme en kon beginnen opschuiven zonder echt heel diep te gaan , ik begon me beter te voelen en kon me op de 2de plaats nestelen. Ik wou natuurlijk kijken hoever ik het hier zou brengen en bestookte de eerste dame met enkele aanvallen , ze hield goed stand en verder dan een paar meter geraakte ik niet weg. Ondertussen bleven we met twee over , de rest had een mooie achterstand. Ik besloot om alles uit de kast te halen en druk te blijven zetten en haalde er alles uit op de zware klimstukken door het park , mijn plan werkte en de veer brak bij de Slovaakse ik reed verder en verder weg , daarna sloeg het noodlot toe , ik had bijna geen rem meer en schakelen verliep heel stroef , ik keek omlaag en zag dat de steekas van mijn achterwiel open stond , mijn wiel stond dus helemaal los , er zat niets anders op dan stoppen en het probleem zelf verhelpen. Ik moest hierdoor dus even bergop lopen , zette de steekas weer vast zo goed als ik kon en sprong weer op de fiets terwijl ik voorbij gereden werd door de 2de dame in de wedstrijd.

De inspanning die ik net geleverd had was dus voor niets geweest , mijn benen blokkeerde helemaal door het lopen en stilstaan en de moed zonk me in de schoenen.

De rest van de wedstrijd was heel lastig , ik deed alles wat ik kon om terug te komen maar slaagde er niet in. Erg teleurgesteld werd ik dus 2de. Heel frustrerend dat materiaalpech roet in het eten strooide! Want ik was echt naar Teplice afgezakt voor de eerste plaats en niets anders.

Met de conditie gaat het dus de goede richting uit en ik mag zeker tevreden zijn met deze 2de plaats tussen al deze grote namen.