Jimmy en Zander Tielens winnen in Haltern am See

Jimmy en Zander Tielens winnen in Haltern am See

ava

Jimmy Tielens heeft de vierde manche van de Duitse NRW Cup, in Haltern Am See gewonnen. Hij versloeg Gody Jacobs. Ook de rest van de familie Tielens deed het uitstekend. Zander won bij de U9 en Mathiz werd derde bij de U6.

Jimmy Tielens gaf ons deze reactie. ‘Mooi rondje op zich, enkele snelle stukken en twee zware klimmen, eentje van 22% met bovenaan nog wat moeilijker door de vele wortels en een mooie snelle afdaling gevolgd door een technische passage.Aan de start enkel landgenoot Gody Jacobs die ik kende. De rest was een groot vraagteken. Zonder aarzelen ging ik voluit in de start en nam meteen de koppositie met Gody in’t wiel. Na de startronde bleven Gody en ik stevig samen doorgaan en na de 2 steile klimmen hadden we al een mooie voorsprong uitgebouwd. Ik had enkele malen een prikje uitgedeeld op de klimmen en wist dat het hier zou moeten gebeuren. In de (officieel) laatste ronde versnelde ik op de klim van 22% en kon zo een gaatje slaan op Gody.  Aan de finish enige vertwijfeling of het wel de laatste ronde was …. toch maar doorgereden want Gody kwam er ook aan.

Bleek achteraf dat wij een rondje teveel gereden hadden, maar ja wat wil je, noch een bel noch een vlag of enige aanduiding van de laatste ronde …. Toch blij met een nieuwe overwinning en ditmaal op Duitse bodem.

Later op de namiddag gingen Zander en Mathiz ook nog van start. Zander vertrok als een speer en reed een mooie voorsprong bij elkaar en won zo bij de U9 kids.

Mathiz kon deelnemen bij de Bambini reeks, kids t/m 6 jaar. Er waren al enkele grotere jongens en meisjes, maar ook eentje met een loopfietsje.

Mooi om te zien voor het publiek. Na 1 ronde werd Mathiz derde bij de 4e jarigen.

Volgende week staat de Flanders Cup te Paal op het programma. Zander start om 11h30 op zaterdag, Ikzelf start om 15h00 op zondag, tevens het Limburgs Kampioenschap, ‘aldus nog Jimmy Tielens.