Jimmy Tielens topfavoriet voor PK elite in Houthalen

Jimmy Tielens topfavoriet voor PK elite in Houthalen

Zondag wordt in Houthalen aan de De Plas het PK voor elite zonder contract en beloften gereden. Jimmy Tielens is aan zijn laatste dagen als eliterenner bezig, maar is wel favoriet voor de Limburgse titel.

Jimmy Tielens bewees de afgelopen weken nog steeds zijn mannetje te staan bij de elite zonder contract. De Palenaar neemt over enkele weken wel afscheid als eliterenner en stapt volgend seizoen over naar de masters. Maar hij domineerde wel de twee Limburgse veldritten in Eversel en Tessenderlo. Logisch dat hij favoriet is voor het kampioenschap in Houthalen. Toch tracht Tielens de favorietenrol een beetje van zich af te schuiven.

Er is niet alleen Sander Elen, maar ook Jeffrey Mellemans en Arne Tureluren kunnen zeker nog sterk voor de dag komen. Al is het dan wel bij de beloften. Bovendien is het parcours in Houthalen nogal speciaal. Het is moeilijk om tot een schifting te komen. Vorig jaar reden we nog met zeven renners naar de aankomst. Het is allemaal niet zo evident. In Tessenderlo werd ik vierde. Ik had de koers hard gemaakt. Maar ik maakte een klein foutje in het zand. Ik verloor direct 50 meter op Sven Beelen en kon de kloof niet meer dichten. Dan merkte ik ook dat ik geen wedstrijdritme had. Bovendien heb ik ook weinig weerstandstraining gedaan en dat heb je nodig in de cross. Na Houthalen rijd ik nog een WTK cross in Eversel en dan gaat de riem er een tijdje af, ‘vertelt Tielens.

Sander Elen heeft er intussen drie crossen opzitten. ‘Ik ben technisch zeker niet zo goed als Jimmy Tielens of Arne Tureluren. Met de conditie zit het wel goed. Maar ik heb vooral nog veel te leren. Ik ben eigenlijk een mountainbiker. Technisch kan het nog veel beter. Het is ook een andere fiets met smallere banden. De fietspositie is ook anders, want soms ook rugproblemen oplevert. In Tessenderlo ondervond ik dat een zandparcours me wel ligt. In het mountainbiken ben ik niet echt een zandvreter. Het wordt dus afwachten wat het wordt in Houthalen,’weet de KMC-Trekrenner