Maarten Gybels is personal coach in Bodygym

Maarten Gybels is personal coach in Bodygym

ava

Half oktober opende Bodygym in Aarschot opnieuw de deuren. Maarten Gybels van MTBcoach neemt de fysieke begeleiding voor zijn rekening.

 Op die manier wordt het pakket dat MTBcoach aanbiedt nog uitgebreider. Van beginnende jogger tot doorgedreven triatleet of balsporter op welk niveau dan ook, voor iedereen kan Bodygym een meerwaarde betekenen om de prestaties naar een hoger level te tillen.

 “Wij werken écht heel persoonlijk”, zegt Maarten.  Bodygym, wie en wat?

Maarten: “Bodygym bestaat uit een groep gedreven kinesitherapeuten en coaches. We richten ons op testen en bewegen. Bij ons beweegt iedereen op zijn eigen ritme, op zijn eigen niveau. En altijd op een gezonde en verantwoorde manier. Daarom willen we eerst de noden begrijpen van de klant.  Zodra we weten waar de klant naar op zoek is, krijgt hij of zij een programma op zijn of haar maat. We wijzen ook de geknipte coaches toe: gespecialiseerde trainers die elke sporter begeleiden van a tot z. Multidisciplinair werken, daar draait het om.”

Bodygym, voor wie?

Maarten: “Iedereen is hier welkom. Ben je een starter? Heb je een zwakke rug en nood aan revalidatie? Of ben je een doorgewinterde sporter? We bieden de juiste begeleiding voor ieder zijn niveau.  We helpen elke klant vooruit, ondanks rug- en gewrichtskwalen, en los van leeftijd of conditie. We kiezen zorgvuldig de oefeningen die iemand nodig heeft. Alleen op die manier lukt het écht om op een gezonde basis te sporten. De personal coach evalueert en stuurt bij, altijd op een aangepaste manier.”

Bodygym, welke trainingen?

Maarten: “We bieden trainingen aan die zowel in Bodygym doorgaan als ‘outdoor’, buiten de deur. Concreet wil dat zeggen dat we binnen werken aan stabilisatie, kracht en basisconditie en ook sporters hun revalidatie werken we af binnen de muren van Bodygym. We hebben ook het plan om ‘outdoor’ trainingen te organiseren om de algemene conditie naar een hogere stand te tillen.  Daarnaast organiseren we ook verschillende infoavonden rond thema’s over onder meer voeding, trainingsschema’s en functioneel bewegen. De idee speelt zelfs om ‘gezonde’ kooklessen te organiseren.” 

Bodygym, én MTBcoach?

Maarten: “Beiden combineren is zeker een optie. Het is een meerwaarde op het trainingsprogramma en de sporters zijn zeker dat ze goed opgevolgd worden. Tot voor kort plande ik de oefeningen wel in het schema in, maar dat was moeilijk op te volgen omdat ik niet kon zien of de oefeningen goed werden uitgevoerd. Dat zal nu veel beter lukken. We kunnen veel zaken van heel dichtbij opvolgen omdat we veel testings en metingen aanbieden. MTBcoaching wordt dus steeds meer een totaalpakket. Er zijn bovendien extra voordelen. Wie als klant van MTBcoach ook voor Bodygym kiest, kan sneller een afspraak maken, bijvoorbeeld voor een kine-behandeling of voedingsadvies. Er zijn tevens kortingen mogelijk!” 

Maarten: “Er worden diverse soorten coaches ingeschakeld en daarvoor doen we een beroep op professionals. We houden daarnaast steeds kort contact met coaches uit verschillende sportdisciplines om de klant sportspecifiek nog beter te begeleiden.”

-> “Walter Klein is de eigenaar en  de specialist van ons Bikerunlab. Hier gaan we voor lopers en fietsers op zoek naar de juiste looppatronen of de correcte fietspositie om pijnvrij te sporten en zo efficiënter te gaan presteren.” en heeft al dertig jaar ervaring alskinesist. Hij kan zijn kennis rond bepaalde subthema’s gebruiken om sporters snel verder te helpen. Naast hem staat een gans team van kinesisten klaar.

-> “Onze voedingscoach is Sven de Weerdt, iemand waar ik zelf al zeven jaar intens mee samenwerk.  Hij is een specialist ter zake met meer dan twintig jaar ervaring in de (top)sport. Sven helpt iedereen om het juiste energiepeil en het perfecte gewicht te bereiken. Op die manier zit je boordevol energie en geniet je volop van de dag, om uiteindelijk de gepaste sportprestatie te leveren. Sven werkt trouwens met enkele Belgische wereldtoppers in verschillende sporttakken.”

-> “We werken ook samen met sportartsen om bijvoorbeeld lactaattesten te doen. We gaan dan zelf met het testresultaat aan de slag.”

Bodygym, welke werkwijze?

Maarten: “Er zijn vier stappen: kennismaken, meten, doordacht kiezen en… trainen! Het is voor Bodygym essentieel dat we de noden begrijpen van elke sporter. Daarom zitten we eerst even samen. We bespreken de wensen tot in de puntjes en kijken uitgebreid naar de behoeften. Het meten is de tweede stap. Aan de hand van de doelen kiezen we voor de juiste metingen en stellen het ideale traject op. Een belangrijk startpunt. Eens we dit allemaal in kaart hebben gebracht, stippelen we het juiste traject uit voor onze klant. Tijd voor actie, dus. Trainen maar!”

Bodygym, welke surplus?

Maarten: “Het sterke aan Bodygym is dat we écht heel persoonlijk werken. Al onze coaches hebben ervaring met sporters van alle niveaus en zijn dagelijks met niets anders bezig. We proberen ook zoveel als mogelijk ‘out of the box’ te denken om zo tot oplossingen te komen.”

Welke functie zal je zelf precies hebben in de vernieuwde Bodygym?

Maarten: “Binnen Bodygym zal ik verantwoordelijk zijn voor zowel de trainingen binnen als buiten, alsook de communicatie vanuit Bodygym naar bestaande en nieuwe klanten. Als Spartanova-expert & redcord trainer zal ik vooral hiermee bezig houden. Alsook ben ik de persoon die het proces mee in het oog houdt. Vanaf november zal ik aan de liefhebbers ook sportmassages geven.”

Bodygym bevindt zich op de Oude Mechelsebaan 84a in Aarschot.

Meer info op www.bodygym.be!

Bron : YBRO Sports Writing