Jimmy Tielens zegeviert bij de masters in Beneluxcup Eupen

Jimmy Tielens zegeviert bij de masters in Beneluxcup Eupen

Jimmy Tielens heeft de wedstrijd bij de masters 1 in de Beneluxcup in Eupen gewonnen. Hij haalde het voor Kristof Houben en Gerrit Delfosse.

De masters beten dus de spits af bij de grote jongens en meisjes en gingen er zoals altijd meteen volle bak tegen aan op het mooie parcours. RSK Eupen heeft zijn best gedaan , getuige hiervan zijn de goede en mooie reacties van de renners. De masters 1 maakten er een Belgisch weekend van, omdat er maar 12 renners van de 36 Nederlanders zijn ? De vaste kern Nederlanders is aanwezig, maar er werd links en rechts gemopperd dat er weinig mooie wedstrijden zijn. Dan heb je bijvb een Beneluxcup die net over de grens wordt verreden en dan heb je 12 Nederlanders aan de start staan. Heel jammer is dit en ook voor een organisatie is dat slikken. Jimmy Tielens haalde het wederom voor Kristof Houben en Gerrit Delfosse , Gody Jacobs werd vierde en Damien Bynens vijfde. Eerste Nederlander van dienst is Christian de Graaff en tweede Nederlander vinden we terug op de 10 de plaats en dat is Marcel van Loon. Jimmy Tielens liet ook vandaag geen twijfel bestaan dat hij het klassement wil winnen.

Masters 2 dan. Ook hier in mijn ogen een gedevalueerd startveld met maar 25 finishers. Elf uitgevallen bikers en toch een mooi parcours , Kurt Tempst en Peter Douha die plaats 1 en 2 in beslag nemen net voor Maikel Govaerts en Patrick Jansen. Stijn Boek pakte de 5 de plaats in en hier zijn de verhoudingen tussen de Nederlanders en Belgen toch wat beter verdeeld.

Bij de Amateurs haalde Michiel Bonneux het voor Sam Malfliet en Raymond v d Kruisweg. Hier een mooier en groter startveld , maar wel per ronde ruim 1 minuut langzamer dan de elite renners. Dit geeft aan dat de amateurs en fun bikers echt wel bikers zijn die minder tijd hebben om te trainen en bij de amateurs op hun plaats zijn en veel plezier beleven aan hun wedstrijden.

Jan van Dijk

Foto: Bjorn Eerdekens