Sebastien Carabin wint in Eupen

Sebastien Carabin wint in Eupen

Sebastien Carabin won bij de elite de vierde manche van de Pearl Izumi Beneluxcup in Eupen. Hij klopte met voorsprong Kevin Van Hoovels en Frank Beemer.

De Elite mannen die toch weer voor een mooi vol startveld zorgen met veel bikers aan het vertrek die zwaar aan elkaar gewaagd zijn. 64 vertrekkers met ook de beloften die hier bij zitten is een pak renners en zorgt op de eerste singletrack voor een uitgerekt lang lint bikers. In het vertrek werd ook hier de wedstrijd verschroeiend hard gemaakt door een erg hoog tempo. In de eerste ronde is het gelijk een groepje van 4 dat een hele kleine afstand neemt , Sebastién Carabin , Jens Schuermans , Kevin Van Hoovels , Frank Beemer en een groepje verder wat andere kanshebbers waaronder Bart De Vocht in zijn leiderstrui en Ruben Scheire. Na een ronde of 4 waarin ondertussen Jens Schuermans weg viel door een weigerende DI2 derailleur is het Sebastien Carabin die wegreed met een verschroeiend tempo op de klimmen en een hoog daal tempo waar hij zijn Merida fully de sporen gaf. Frank Beemer en Kevin van Hoovels die op achtervolgen aangewezen zijn en ronde na ronde Sebastien verder weg zien lopen. Op één van de laatste klimmen reed Van Hoovels van Frank Beemer weg naar de tweede plaats. Frank Beemer werd 3 de. Vierde plaats is voor Bart De Vocht die zich na een paar mindere rondes toch weer terug weet te knokken naar plaats 4 . Didier Bats werd vijfde en daarmee een heel mooi resultaat neerzette. Zesde plaats is voor Thijs Zuurbier voor de Fransman Florian Trigo en Ruben Scheire die de laatse ronden wat wegzakte door vermoeidheid. Marathonrijder Bas Peters werd 11 de en Robert Mennen, de Duitse marathon specialist, twaalfde.

Er stonden behoorlijk veel nieuwelingen aan de start en hier werd zeker van een paar renners vuurwerk verwacht. Merida Bassa had met de tweeling Tim en Mick van Dijke twee ijzers in het vuur liggen die mits in goede doen schier onklopbaar lijken. Daarbij opgeteld dat Carlo van den Berg in de achtergrond de deur op slot houd en zelf 3 de werd en op die manier was het een clean sweep van Merida Bassa. Mooie taferelen ook na de finish en Carlo v d Berg die de sporen van een val zichtbaar op zijn lijf aanwezig mee draagt. Timo Kielich en Owen Valcke van het Trek team konden niets meer doen als rijden voor wat ze waard waren en hun plaatsen op 4 en 5 veilig stellen. Mooie wedstrijd met veel strijd tussen 81 bikers die aan het begin van hun carrière staan en zoals altijd vol overgave er in vliegen.

De junioren wedstrijd waar toch ook 40 bikers aan de start stonden die gelijk uit het vertrek furieus van start gingen om een schifting te maken voor dat er de singletrack opgedraaid werd. De wedstrijd werd overschaduwd door een zware val van Arnaud Beeckman Assistentie werd hier verleend door Jan en Patrick Bassa die samen met de organisatie vlug het parcours om hebben gelegd zodat de race doorgang kon vinden zonder dat de medische dienst gestoord werd. In de wedstrijd zelf was het de man in de leiderstrui die op de eerste jump lek reed en op achtervolgen aangewezen werd en vervolgens nog eens met een leegloper te maken had. David Nordeman van andermaal Merida Bassa die de overwinning pakt voor Andries Baert en Stijn Siemons. Hiermee is het podium compleet en is de meest ondankbare 4 de plek voor Jappe Jaspers. Stijn Siemons kan heel blij de leiderstrui overnemen van Per Wiggers die voor de volgende wedstrijd wel een sportieve wraak wil.

Podium vrouwen BNLcup Eupen 2015

De vrouwen staan met in totaal 37 aan de start en dat is inclusief de Junior en Nieuwelingen vrouwen. De elite vrouwen met 14 vertrekkers is toch echt wel veel te weinig Er zijn rensters die de voorkeur geven aan het buitenland en daar kun je niets aan doen. Feit is wel dat de startvelden niet erg groot zijn maar gelukkig wel in totaal 37 dus dat maakt wel wat goed. Het werd een one woman show van Githa Michiels die deze wedstrijd beschouwde als een doorgedreven training en in de klimmen maximaal reed en in de afdalingen wat rustig aan deed. Alice Pirard kaapte de 2 de plaats weg en is echt blij dat ze weer eens lekker kan rijden ook in een XC wedstrijd. In extremis kwam Marlo Koevoet nog over Annemarie Worst heen en het eerste podium voor Marlo is een feit. Annemarie die voor de wedstrijd al aangaf dat er door 2 zware wedstrijden en het reizen wel vermoeidheid was en na een week rust minder scherpte in haar benen en vorm. Bij de junior vrouwen liet de Française Laurane Meyers als enig met UCI punten geen twijfel bestaan over haar bedoelingen. Ze haalde voor Didi de Vries en Eva Maria Palm. Nieuwelingen vrouwen hebben met Julia Boschker van Merida toch wel een kleine beul in huis die andermaal de eerste plaats in beslag nam voor Zoë Mulder en Joelle Jonker.

Jan van Dijk