Jimmy Tielens(elite) en Arne Tureluren(beloften) zijn nieuwe Limburgse kampioenen

Jimmy Tielens(elite) en Arne Tureluren(beloften) zijn nieuwe Limburgse kampioenen

ava

Jimmy Tielens heeft zichzelf opgevolgd als Limburgs kampioen bij de elite zonder contract aan de Plas in Houthalen. Het was de laatste keer dat de Palenaar als elite in het veld te zien was. Arne Tureluren is de nieuwe kampioen bij de beloften.

Het PK bij de elite zonder contract en beloften werd overschaduwd door extra-sportief nieuws. De organisatoren deelde mee dat het mogelijk de laatste cross aan de Plas in Houthalen zou zijn. Een gebrek aan medewerkers zou hiervan aan de basis liggen. Een jarenlange traditie zou hiermee teloor gaan. Limburg telt momenteel nog maar drie regionale crossen en enkel het voortbestaan van de cross in Eversel volgend seizoen is momenteel zeker. Na de cross kregen we van enkele bestuursleden van de organiserende club Hoevereinde te horen dat ze misschien toch nog aan een volgende editie denken.

In het PK bij de elite z/c en beloften speelde Jimmy Tielens niet mee voor de zege. Het was Stijn Huys, die samen met Dave De Cleyn en Bart Hofman de wedstrijd hard maakte. Uiteindelijk kon Huys solo zegevieren. De Cleyn werd tweede voor Bart Hofman. Dat Tielens zichzelf zou opvolgen stond eigenlijk al voor de wedstrijd vast. Enkel pech kon de DWbiker nog van de Limburgse trui houden. Tielens kende geen problemen en kon met een zevende plaats zijn titel hernieuwen. Zijn concurrent voor de titel Sander Elen werd twaalfde.

Tielens pakte het na afloop nogal filosofisch op. ‘De jongere renners zijn uiteraard sterker dan ik. Ik had ook geen weerstand meer. Dit is mijn derde veldrit van het seizoen en meteen mijn laatste als elite. Ik zal volgend jaar als master zeker nog mountainbiken. Als crosser weet ik het nog niet,‘ vertelde Tielens.

Bij de beloften pakte Arne Tureluren(19), die nog maar sinds dit seizoen bij debeloften koerst, zijn eerste titel door als negende over de finish te rijden. Zijn tegenstrever Jeffrey Mellemans werd dertiende. Tureluren heeft een motorcross verleden. Zijn nicht Kelly is de vrouw van ene Stefan Everts. ‘Ik heb vroeger aan motorcross gedaan. Daar was ik bij de top-3 van België.Twee jaar geleden startte ik met veldrijden bij de WTK en dat redelijk goed. Dit jaar begon ik als belofte. Ik zit in mijn tweede jaar industrieel ingenieur in Leuven. De combinatie studeren en trainen is niet makkelijk. Maar ik doe mijn best, ‘aldus nog Tureluren.

Bij de nieuwelingen won Jarne Driesen solo voor Dennis Blommen en Stef Serré. Sven Driesen zegevierde bij de junioren voor Lennert Van Hasselt en Briek Hermans. Bij de amateurs en masters A was de zege voor Sten Raeymakers. Dirk Mertens won bij de masters B en Mark Verloo was de beste bij de masters C.

Een uitgebreide fotoreportage kan je bekijken in onze fotorubriek.