Eerste overwinning voor Niels Albert in Hamme Zogge.

Eerste overwinning voor Niels Albert in Hamme Zogge.

ava

Terwijl Jurgen Mettepenningen de laaste keer de bollekescross in Hamme Zogge heeft georganiseerd konden de toeschouwers volgende overwinningen zien voor Yannick Peeters bij de Junioren – Nicky Harris bij de vrouwen – Mathieu Vanderpoel bij de Beloften en Niels Albert bij de Elites.

Onzekerheid bij Sven Nys voor de start van de Bollekescross. Hij maakte zich zorgen over de kracht die hij wel of niet had in zijn benen…. Bij Niels Albert kreeg je het tegenovergestelde te zien. Hij straalde heel veel vertouwen uit dit dankzij de weersomstandigheden van de laatste dagen die het parcours naar zijn hand zette. Dus alle ingredienten voor een mooie wedstrijd te zien. En dat werd het ook. Matige temperaturen, zware omloop kregen de 34 renners bij de Elites onder de wielen geschoven.

De kopstart werd genomen door Lars Van Der Haar die de nadere toppers het achtervolgen oplegde. De omloop was tamelijk zwaar en Lars viel dus ook al vlug weg bij de koplopers. Schuivers bleven op deze omloop niet uit. Heel wat renners kregen ermee te maken : Niels Albert, Kevin Pauwels, …. Ze kregen er allemaal mee te maken. Toch panikeerden ze niet bij de entourage van Niels Albert. Langzaam zou hij zijn wedstrijd opbouwen. Vooraan werd het tempo bepaald door de wereldkampioen Sven Nys en Klaas Vantornout. Bij de wissel ging Sven dan toch zijn schijfremmen uit proberen. Dit was niet vooraf bepaald maar Sven probeerde het toch uit goed wetende dat er geen voordeel mee te pakken was. Zo kreeg hij een gevoel over de schijfremmen in de wedstrijden.

Tijdens de wedstrijd kregen we een opgave te noteren voor Bina (out met mechanische pech en rugpijn) – Thijs Al (opgave door bloedneus hopelijk geen breuken) – Tom Meeusen die zijn enkel verzwikte. Vooraan bleef het tempo hoog omdat Sven Nys in de achtergrond Niels zag terugkomen. Hij en Klaas maakten de wedstrijd vooraan hard. Toch kwam Niels, Walsleben langzaam aansluiten bij de koplopers. Dan even een recuperatie inbouwen en dan proberen de cross naar hand zetten. Dat speelde in het achterhoofd van Niels.

Halfweg de wedstrijd ging Niels het tempo vooraan bepalen. De anderen bleven even zitten op de baan en weg was Niels op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Achter hem zou het een strijd voor de tweede plaats worden tussen Klaas Vantornout en Sven Nys maar een klein oponthoud tussen Klaas en Sven leverde voor Klaas mechanische problemen op. Weg was zijn kans voor de tweede plaats. De laatste ronde was voor Niels een triomf en Sven kon alleen maar blij zijn met zijn tweede plaats. Door de pech van Klaas werd Walsleben mooi derde. Het podium was vervolledigd.

Top tien:

1. Niels Albert

2. Sven Nys

3. Philipp Walsleben(Dui)

4. Wietse Bosmans

5. Juiien Tamarcaz(Zwi)

6. Klaas Vantornout

7. Kevin Pauwels

8. Rob Peeters

9. Niels Wubben(Ned)

10. Thijs Van Amerongen(Ned)