Jimmy Tielens(masters 1) en Kurt Tempst(masters 2) Belgisch kampioen

Jimmy Tielens(masters 1) en Kurt Tempst(masters 2) Belgisch kampioen

ava

Jimmy Tielens en Kurt Tempst zijn beiden voor het eerst in hun carrière Belgisch kampioen bij de masters geworden.  Tielens won na een lange solorace in het prachtige Domain des Rêves van Ottignies. Hij haalde het voor Gerrit Delfosse en Roan Windmolders.  Kurt Tempst maakte er eveneens een onemanshow van en klopte Filip Van Hecke en Kris Hertsens.

Het parcours was old school met een afstand van meer dan zes km, waardoor de toeschouwers pas om de 20 minuten de renners te zien kregen. Maar de renners konden zich uitleven.  Dat Jimmy Tielens ook meteen. Hij nam dadelijk afstand van Kris Henderieckx, Kristof Houben, Delfosse, Roan Windmolders, Gody Jacobs en Benny Houben.  Limburg boven op dit Waalse parcours met zes Limburgers in de top tien.  En dat bleef ook zo tot de aankomst. Want aan de suprematie van Tielens viel niets te doen.

De andere renners streden voor het eremetaal, behalve Kristof Houben dan. Die stapte al na een ronde uit de wedstrijd met materiaalpech. Delfosse verzekerde zich al vlug de zilveren medaille. De strijd om het brons was iets spannender met een duel tussen Windmolders en Kris Henderieckx.  Uiteindelijk trok militair Windmolders aan het langste eind.

Een dik verdiende titel dus voor Tielens, die na een lange staat van dienst bij de elite in zijn eerste jaar bij de Masters nu de driekleur mag aantrekken.

Zelfde scenario bij de masters 2. Met Kurt Tempst in een hoofdrol. Het hele seizoen reeg hij de zeges en ereplaatsen aan mekaar. Nu kon hij alleen maar verliezen.  Dat hij vorig jaar al door materiaalpech op het BK. Dit jaar waren de goden hem gunstig gezind.  De Bike –Innbiker reed gezwind naar het goud. Filip Van Hecke en Kris Hertsens waren al blij met zilver en brons.

 

Top tien Masters 1:

 

 1. Jimmy Tielens
 2. Gerrit Delfosse
 3. Roan Windmolders
 4. Kris Windmolders
 5. Gody Jacobs
 6. Benny Houben
 7. Mark Donné
 8. Peter Douha
 9. Ben Kindermans
 10. Gery Bradefer

 

Top tien Masters 2:

 1. Kurt Tempst
 2. Filip Van Hecke
 3. Kris Hertsens
 4. Ronny Geerts
 5. Steven De Roeck
 6. Ronny De Vries
 7. Vincent Bulbo
 8. Bob Hannes
 9. Dirk Beullens
 10. Claude Derveaux

Op onze partnerwebsite Sportjager.tv kan je vanaf maandag een interview bekijken met Jimmy Tielens, Kurt Tempst en Filip Van Hecke.