Tom Van Ingelgom(jongens) en Emiline Detilleux(meisjes) Belgisch kampioen nieuwelingen

Tom Van Ingelgom(jongens) en Emiline Detilleux(meisjes) Belgisch kampioen nieuwelingen

Tom Van Ingelgom heeft tot zijn eigen verbazing de nieuwelingentitel gepakt. Hij was sterker dan Stan Dieleman en zijn ploegmaat Emile Verhulst, die het teamfeestje bij Granville Factory compleet maakten. Bij de meisjes haalde de Waalse Emiline Detilleux het voor Lize Struyf en Lotte Van Thillo.

Eerst was het Stan Dieleman die in de aanval trok. Hij werd gevolgd door de teamgenoten Tom Van Ingelgom en Emile Verhulst.  Alessio Dhoore, één van de favorieten, stapte na de aanloopronde uit de wedstrijd na een val.

Dieleman werd dan ingelopen door Van Ingelgom, die zo recht op de titel stormde, zonder het zelf te beseffen. ‘Ik dacht dat Allessio Dhoore op kop lag en ik voor de tweede plaats reed. Ze riepen naar mij dat ik voor de titel reed. Ongelooflijk toch,’vertelde Van Ingelgom na de aankomst. Emile Verhulst was heel gelukkig met het brons.

Tom Van Ingelgom vloog aan de finish dolgelukkig in de armen van teammanager Pascal Loquet.

Op Sportjager.tv kan je het volledige interview met Van Ingelgom en ploegmaat Verhulst bekijken in de loop van de week.

Emiline Detilleux was de beste bij de dames nieuwelingen. Ze maakten samen met Lize Struyf en Lotte Van Thillo de wedstrijd. Uiteindelijk kon Detilleux van een hapering van Struyf profiteren om de driekleur te pakken. Struyf moest vrede nemen met zilver. Van Thillo greep het brons.