Joffrey Wouters en Elias Hellebooge pakken de wereldtitel op dag 3 van het WK BMX Nantes

Joffrey Wouters en Elias Hellebooge pakken de wereldtitel op dag 3 van het WK BMX Nantes

De ogen waren vooral op Joffrey Wouters gericht op dag drie van het Wereldkampioenschap in Nantes. Hij maakte de verwachtingen waar en was een voorbeeld voor Elias Hellebooge.

Op dag drie waren de reeksen boys 13-14-15-16 en girls 13-14-15-16 evenals de reeksen men 17-24 – women 17-24 als women 25+ aan de beurt. Voor de Belgen was het uitkijken naar Joffrey Wouters die aan een zeer sterk seizoen bezig is. De verwachtingen lagen hoog en of hij het kon waarmaken….. met gemak.

Bij de boys 15 jaar was het een overwinning voor Amerika met Sean Day. Hij wist de Fransman Clement Rocherieux en Mark Leuthi uit Zwitserland achter zich te houden. Je merkte dat het technische parcours niet voor iedereen gemakkelijk leek. Maar ze hebben er een mooi spektakel van gemaakt.

Bij de Boys 16 jaar was het opnieuw een Amerikaan die de winst naar zich toe haalde. Dit keer mocht Cederic Cade vieren. De tweede plaats ging naar Colombia met Thomas Martinez Restrepo. De Fransman Arthur Bretin Monard mocht het podium vervolledigen. De enige Belgische rijder die zich kon kwalificeren was Yorgi Piccart. Hij reed de ziel uit zijn lijf, maar strandde op de zesde plaats.

Bij de Boys 13 jaar ging Elias Hellebooge er als een speer vandoor in zijn finale. Met overmacht pakte hij de titel en de Belgen stonden op de banken om hem te feliciteren. De tweede plaats ging naar Ben Luethi uit Zwitserland en de derde plaats ging naar Tarawhai Rikihana Gray uit Nieuw Zeeland.

Bij de girls 14 jaar was er een overmacht van de Britse Freia Challis. Zij kon haar Franse tegenstreefster Louise Boisson en Maelys Brun achter zich houden.

Bij de boys 14 jaar was de titel voor de Colombiaan Samuel Marulanda. Dedan Mc Ghee mocht mee het podium op met Terry Venturini.

Nieuw Zeeland mocht opnieuw juichen bij de girls 15 jaar. Daar was het Lily Greenouch die de titel meenam. De tweede plaats was voor Anais Garnier uit Frankrijk en Meredith van der Haar uit Nederland pakte de derde plaats.

Ava Corley uit Amerika mag zich de nieuwe wereldkampioene noemen bij de girls 16 jaar. Zonder al te veel tegenstand kon zij de twee Colombiaanse dames Mariana Agudelo Medina en Sara Isabel Garcia marin achter zich houden.

Bij de men 17-24 was het opnieuw prijs voor Frankrijk. Cameron Porte zette de hele meute op een achterstand. Nick Roelofs werd mooi tweede en de derde plaats ging naar Brynley Savage.

Lucie Lacoste uit Frankrijk pakte de titel bij de women 17-24 en was daar heel blij mee. Sille Mikkelsen uit Denemarken en ook Mila Christensen uit Denemarken mochten als twee en drie naar het podium. Kjelle Poets kon zich kwalificeren als enigste Belgische rijdster voor deze categorie. Het werd aanklampen voor haar maar ze haalde nog een vierde plaats in deze categorie.

Dan was het uitkijken naar de prestatie van Joffrey Wouters. Hij had al laten zien in zijn reeksen dat het hem goed afging maar de finale is altijd wel nog wat anders. Maar niet voor Joffrey : hij hield het hoofd koel en maakte de hoge verwachtingen waar. Hij mag zich vanaf nu de wereldkampioen bij de men 25-29 noemen. En of hij er blij mee was. Ook broer Dean mocht in de vreugde delen. De tweede plaats ging naar Jonathan Ricoure en Pierre Jarry uit Frankrijk mocht het podium vervolledigen.

Als laatste werd de torenhoge favoriete Suela Ruitenga uit Nederland de wereldkampioene bij de women 25+. Toni James uit New Zeeland kon haar het dichtste benaderen en de tweede plaats invullen. Landgenote Lisa Mepschen mocht als derde naar het podium.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf.