Alessandra Keller oppermachtig in wereldbeker Snowshoe

Alessandra Keller oppermachtig in wereldbeker Snowshoe

Alessandra Keller heeft haar eerste wereldbekerzege te pakken. De Zwitserse kampioene versloeg in de gietende regen in Snowshoe Jenny Rissveds. Beiden hadden het grootste deel van de koers samen aan de leiding gereden. Anne Terpstra werd knap derde en neemt de leiding in de wereldbeker over van Rebecca McConnell. Onze landgenotes Emeline Detilleux en Githa Michiels startten niet in de overzeese wedstrijden.

In de tweede ronde kregen we een leiderskwartet met Rissveds, Neff, Terpstra en Keller. Een ronde later viel de wedstrijd had Rissveds een kleine kloof op Keller, Terpstra, Batten, de Amerikaanse Blunk en Neff.

Rissveds en Keller reden weg van de rest. Rissveds nam dan een kleine voorsprong op Keller. Dit duo ging voor de dagzege. Terpstra volgde als derde.

Rissveds leek in de laatste ronde op weg naar winst, maar kwam in een glibberige afdaling ten val. Keller ging meteen vol door en kon zo haar eerste wereldbekerzege pakken met meer dan een halve minuut op de Zweedse kampioene. Terpstra handhaafde haar derde plaats.

Alessandra Keller was uiteraard super blij met haar zege. ‘Ik hou wel van modderige omstandigheden. Toen Jenny viel, ging ik ervoor. Ze reed heel snel in de afdalingen. Ik ben super blij met deze zege. ‘

Jenny Rissveds glimlachte na de aankomst. ‘Ik was een paar seconden niet gefocust toen ik in de afdaling Alessandra voelde komen. Hierdoor viel ik. Echt stom. Maar ik ben blij dat ik deze omstandigheden toch nog tweede ben geworden.’

Anne Terpstra werd derde en daar heel tevreden mee. ‘Ik ben normaal niet goed op modderige parcours. Daarom ben ik blij dat ik toch nog derde wordt. En nu ook nog leidster in de wereldbeker. Het is fantastisch.’

Uitslagen:

Foto’s: Redbull TV