Joffrey Wouters pakt dubbel in EK Kampen

Joffrey Wouters pakt dubbel in EK Kampen

Net als gisteren stond er geen maat op Joffrey Wouters bij de Men 25+. Hij nam een dubbele overwinning in ronde 9-ronde 10 in Kampen Nederland.

Net als gisteren nam Joffrey Wouters een snelle start. Ook al maakte hij een paar kleine foutjes niemand kon hem van de dubbel houden in Kampen. De tweede plaats was voor Ryan Stack en de Nederlandse rijder Paul Van der Leij kon als derde naar het podium. Verder stonden er nog twee andere Belgische rijders in de finale namelijk Roy Van Aken die aan een goed seizoen bezig is maar helaas in de finale een zevende plaats kon uit de brand slepen. Jordi Van Bouchout kon na een 4-2-4 doorstoten naar de finale en kwam daar als achtste over de finish.

Bij de Women 17+ was er een zege voor Gerlinda Remmerts voor Nederland. Het volledige podium werd vervolledigd met Nederlandse vrouwen. Namelijk Joyce Bax en Suela Ruitenga mochten in die volgorde naar het podium. Bo Van Tiggel haalde de finale ook maar kwam ten val en moest met een DNF het evemenent verlaten.

-Bij de men was het opnieuw een goede dag voor Nick Roeloft. Net als gisteren wist hij alles te winnen behalve zijn derde reeks daar werd hij tweede. Maar in de finale liet hij iedereen zijn achterwiel zien. Nico Elbers kwam nog kortbij maar kon hem niet bedreigen voor de winst. De derde plaats ging naar de Franse rijder Baptiste Lambert. Dean Wouters reed een voortreffelijke wedstrijd. Door in de reeksen 1-2-2 te halen kon hij zich makkelijk kwalificeren voor de 1/4 finale waar hij een tweede plaats uit de brand sleepte. In zijn halve finale kwam hij als tweede over de finish en was zijn plaatsje voor de finale verzekerd. Hierin eindigde hij op een zesde plaats. Zeker een opsteker voor de broer van Joffrey Wouters.

Nederland boven bij de girls 15/16 jaar. Meredith Van der Haar kon alles naar haar hand zetten en zonder problemen naar de winst rijden. De tweede plaats ging naar Alina Beck. Maiwenn Kervella mocht als derde naar de huldiging gaan. Lotte Wolfs nam een mindere start in de finale en knokte zich naar een vijfde plaats.

Bij de boys 15/16 waren de Franse rijders aan de winnende hand. Zian Lemee pakte de winst voor zijn landgenoot Jules Toress. Marcus Leimberg voor Denemarken werd derde. Helaas voor Sem Boeckx hij viel net buiten het podium. Hij werd vierde in deze finale. Ook Yorgi ‘Bear’ Piccart had een goed gevoel op de track maar kon het niet omzetten naar winst in de finale zoals hij het gisteren deed. Dit keer moest hij tevreden zijn met een zevende plaats.

Bij de women junior waren de zusjes Gommers geslaagd in hun opzet. Dit keer konden ze zich beiden kwalificeren voor de finale van hun categorie. Aiko Gommers nam een voortreffelijke start en reed al een klein gaatje bijéén na de eerste heuvel. De anderen moesten alles uit de kast halen om het tempo te volgen. Maar haar verslaan was niet aan de orde. Aiko Gommers pakte de winst. De tweede plaats ging naar de Nederlandse rijdster Yvette De Waard. Sabina Kosarkova behaalde de derde plaats. Voor Zus Robyn Gommers was een vijfde plaats weg gelegd.

Bij de Men Junior geen Belgische rijder in de finale. Het was dus uitkijken wie er nu de wedstrijd naar zijn hand kon zetten. Het was Maxime Habert van Frankrijk die een vlotte start nam en niks liet liggen. De tweede plaats ging naar Lucas Mues en het podium werd vervolledigd met de Italiaan Andra Fendoni.

Ook bij de men U23 geen Belgische rijder in de finale. Hier ging de winst naar Ynze Oegema. Vlot reed die over het parcours heen en moest tegenwerking verwachten van Magnus Dyhre. Jakob Sardag mocht als derde naar het podium.

Geen overwinning voor een Belgische rijdster bij de women elites. Wel de bovenhand voor Bethany Schriever. Vlot reed zij weg van haar naaste concurrenten en won zo de ronde in Kampen. De tweede plaats was voor Malena Kejlstrub en Paula Reis Santog mocht als derde naar het podium.

Voor Kye Whyte was het een twee op twee in Kampen. Hij won met gemak de wedstrijd bij de elites men. Ruben Gommers uit België kon een mooie tweede plaats verzilveren en was daar zeer blij mee. Hij kon de kleuren van België hoog houden in deze finale. De derde plaats was voor Philip Schaaub.

Bron : Nancy Aerts

Fotos : UEC