Joffrey Wouters pakt winst in EK ronde 9 Kampen bij de men 25+

Joffrey Wouters pakt winst in EK ronde 9 Kampen bij de men 25+

De hele meute nam de fiets en reed richting Kampen om daar te beginnen aan de negende ronde van UEC BMX European cup dit keer in Kampen Nederland.

Joffrey Wouters voelde zich als een vis in het water en zette twee manches op zijn naam en een tweede plaats waardoor hij meteen geselecteerd was voor de finale van de men 25+. Niemand kan de man uit België van zijn volgende overwinning houden. Hij was zelf enorm tevreden met deze overwinning. De tweede plaats was voor Ryan Stack en de Nederlander Roberto Blom mocht voor BMX Jett als derde naar het podium. Roy Van Aken behaalde voor Target BMX Team de zesde plaats.

Bij de women 17+ stond er geen maat op Verona Van Mol in de finale. Ze begon de dag matig met een vierde – een derde en een eerste plaats in haar reeksen. Maar in de finale zette zij alles naar haar hand en pakte de overwinning in haar klasse. De tweede plaats ging naar haar landgenote Lieke Klaus en Mia Christensen uit Denemarken mocht als derde naar het podium. Bo Van Tiggelt behaalde een vijfde plaats in deze finale reeks.

Nick Roelofs was de beste bij de men 17+24. Hij reed vlot door de reeksen heen en dat hield hij ook vast in de finale. De tweede plaats was voor zijn landgenoot Nico Elbers en Brynley Savage werd de tevreden derde man in de finale.

Bij de Girls 15/16 jaar stond Meredith Van der Haar op de eerste plaats. Niks liet haar verrassen. In elke reeks kon zij de winst gemakkelijk pakken en ook in de finale zette zij de puntjes op de I. De tweede plaats ging naar Jill Vogelpoel en Lotte Wolfs hield de eer voor België hoog door een derde plaats te pakken in de finale.

Bij de boys 15/16 jaar stond er geen maat op Yorgi ‘Bear’ Piccart. Hij ging matig van start voor BVC Bikes maar in de finale liet hij van zich horen. Hij reed een voortreffelijke reeks samen met Sem Boeckx en daardoor werden zij één en twee in de finale. Viktor Oldrich Chudoba werd de derde rijder die naar het podium mocht. Ook Loris Jeanmoye behaalde een plaatsje in de finale. Dat deed hem ontzettend deugd. Het was wennen aan de kanonstarten van zijn mederijders maar hij haalde een achtste plaats in zijn finale.

Bij de Women Junior behaalde Aiko Gommers een derde plaats. De winst in deze categorie was voor Lissi Van Schijndel en Domencia Gisselll werd knap tweede.

Bij de Men Junior werd Wannes Magdalijns belaagd door Jaymio Brink uit Nederland. Hij moest dit keer zijn meerdere bekennen waardoor Wannes dit keer tweede werd net na Jaymio Brink. De derde plaats was voor Lucas Mues. Jools Melis was ook geselecteerd in zijn finale maar hij kwam ten val en behaalde de finish niet.

Bij de Men U23 was het de deen Magnus Dyhre die een mooie finale plaats verzilverde. De tweede plaats was voor Ynze Oegema uit Nederland. De derde plaats was voor Tougas Ryan. Ook Jan-Viktor Vranckx behaalde een ticketje voor de finale en kon een vierder plaats verzilveren voor België. Daar was de man uit Westerlo zeer blij mee. Mathijn Bogaert behaalde ook de finale maar kwam ten val en behaalde de finish niet.

Bij de elites Men was Kye Whyte de beste in de negende ronde in Kampen. Hij kon Simon M. Marquart achter zich houden. Isidore Quillan kon het podium vervolledigen met een derde plaats. Wie ook een voortreffelijke wedstrijd reed in Kampen was Ruben Gommers. Hij knokte zich naar de finale en kon deze afronden na een zevende plaats.

Morgen komen de jongens en meisjes terug achter het starthekke om de tiende ronde van dit kampioenschap af te werken.

Bron: Nancy Aerts

Foto’s : UEC