Joffrey Wouters zet puntjes op I tijdens EK ronde 3 in Sarrains Frankrijk

Joffrey Wouters zet puntjes op I tijdens EK ronde 3 in Sarrains Frankrijk

Voor velen van onze Belgische rijders/rijdsters is het nog examentijd maar sommigen vonden de tijd vrij om toch af te reizen naar Sarrains (Frankrijk) om er deel te nemen aan de derde en vierde ronde van het Europese Kampioenschap.

We mogen stellen dat België het niet slecht heeft gedaan in Block I van de ronde 3 van het Europees Kampioenschap in Sarrains. Volgende resultaten werden gescoord in de finales :

Britt Baetens maakte er een spannende reeks van bij de cruisers girls en wist de winst naar haar toe te halen. Ook al was het voor haar knokken tot over de finishlijn. Maar de winst was voor haar.

foto : Jurgen Baetens

Bij de girls 10 jaar was Delphine Beirinckx die de finale kon halen. Ze nam een vlotte start maar op lijn drie kwam iedereen terug opzetten en was het voluit gaan tot de finish. Ze strandde op een derde plaats.

Foto : Raf Beirinckx

Bij de boys 12 jaar mocht Elias Hellebooge de kleuren van België vertegenwoordigen. Het lukte hem niet om vooraan post te vatten na zijn start maar hij deed er alles aan om terug te keren. Doch het lukte hem niet. Hij strandde op de achtste plaats.

Bij de Girls 13/14 was Julie Geers de sterkste. Ook al was het voor haar geen gemakkelijke reeks. Ze moest knokken tot de finish om plaats één vast te houden. Twee en drie zaten haar vlak op de wielen. Maar de dame hield stand.

https://www.facebook.com/100007458731867/videos/2933443263580936/

Bo Van Tiggelt toonde de hele dag haar ware aard om van start tot finish de lakens naar zich toe te halen. In de finale bij de girls 17+ deed ze het niet anders. Ook hier nam zij een goede start en gaf iedereen het nakijken.

Wat Bo deed bij de girls 17+ dat deed ook Joffrey Wouters bij de Men 25+. Niemand kon het tempo van Joffrey volgen en ook hij reed reeks na reeks zelfs in de finale iedereen vlot uit de wielen. Winst voor hem.

Ook de junioren en de elites kwamen in ronde drie aan de start. Omstreeks de klok van vier uur konden zij aan hun wedstrijd beginnen.

Wannes Magdalijns en Jools Melis konden bij de junior men doorstoten tot de finale. Voor Wannes Magdalijns was het in de halve finale zijn mindere start om te zetten naar een mooie inhaalrace in de laatste twee lijnen waardoor hij alsnog een ticket bemachtigde voor de finale. Hier moest hij tevreden nemen met een vijfde plaats. Hetzelfde overkwam Jools Melis in de kwartfinale. Hij had daar een mindere start maar bleef in zijn kansen geloven en wist zijn mindere start toch nog om te buigen naar een ticket tot de halve finale en finale. Hij strandde in de finale op een zevende plaats.

Bij de dames was het uitkijken naar de zusjes Gommers. Ze reden mooie reeksen en konden zich vlot plaatsen voor de finale. Daar was het erop of eronder. Alles moest meezitten. De dames kwamen binnen op een vierde plaats voor Aiko Gommers en een zesde plaats voor Robyn Gommers.

Elke Vanhoof kon zich ook vlot plaatsen voor de finale bij de elites women. Maar daar liep het niet zo vlot met haar start en moest een ganse wedstrijd achtervolgen. Ze kwam nog als zesde over de finish.

Morgen kunnen zij overgaan tot de vierde ronde van het Europees Kampioenschap.

foto’s : UEC