Wout Alleman gaat voor het EK podium

Wout Alleman gaat voor het EK podium

Wout Alleman schakelde met succes over van de cross-country naar de marathon en boekte al enkele mooie overwinningen. Zondag gaat hij de strijd aan met ondermeer zijn ploegmaat Tiago Ferreira en onze landgenoot Frans Claes op het EK. De West-Vlaming gaat voor het podium.

Alleman trainde de afgelopen week in Zuid-Tirol, waar hij van tweevoudig wereldkampioen Roel Paulissen al heel wat bruikbare tips en goede raad kreeg.

Wout heeft hoge verwachtingen. ‘Omdat het van in het begin van het seizoen al goed draait, liggen de verwachtingen al heel hoog. Ik ben al bijna twee maanden in Italië. Ik ben bijna nog niet naar huis geweest om me voor te bereiden voor het EK. Het is een belangrijk doel dit jaar, net als het WK trouwens. Het parcours is niet echt mijn ding met de veel klimmetjes, dat eerder iets is voor de lichtgewicht klimmers.’

De concurrentie komt uit eigen team. ‘Tiago zegt al het hele seizoen dat hij zijn titel wil verlengen. Verder ga ik de Italianen Porro en Ragnoli in de gaten houden. Daar stem ik mijn koers op af als ik goede benen heb.’ Wout nam niet deel aan de Hero Dolomites omdat zijn team het niet zag zitten. Hij ging kijken en deed een duurtraining die dag.

Zijn trainingsplaats is ideaal. ‘Hier kan ik klimmen van een uur doen. Dat is thuis onmogelijk.’ Het seizoen van Wout is top. ‘Dit had ik niet verwacht en ook de ploeg niet. Maar in de eerste koers in de Volcat was het al prijs. Het was een vrij hoog niveau in die wedstrijd. In de Andalucia Bike race was ik samen met Tiago heel goed, maar we hebben veel pech gehad en uiteindelijk wonnen we toch nog een rit. Vooraf had ik dat zeker niet verwacht. Ik had wel verwacht om vooraan mee te strijden. Maar tussen dat en winnen is toch een groot verschil. Van mijn overstap naar de marathon heb ik geen moment spijt gehad. Ik amuseer me altijd. De ploeg is super content van mij. Dat ziet er goed uit.

Foto : FB Wout Alleman