Jolanda Neff, koningin van het mountainbiken

Jolanda Neff,  koningin van het mountainbiken

Jolanda Neff, de koningin van het vrouwen mountainbiken en ze heeft in Nederlandse dienst de regenboogtrui veroverd vorig jaar.
Doet ze het dit jaar helemaal over in deze mooie sport of zijn er anderen die aan haar stoelpoten komen zagen om de vlag over te nemen.
WK, Europese Spelen in Bakoe en de World Cup wedstrijden geven al een hele voorbereiding die nodig is om goed te presteren.

Jolanda , die sinds 1 januari in dienst is van het team uit haar eigen thuisland, met name Stockli en teamie is van Mathias Flückiger en Nadia Walker heeft nu haar eigen roots in dit team terug gevonden.
Belangrijk is dat je een goed gevoel hebt als je een nieuw jaar in gaat en waar kan dat beter dan bij een mooi en groot goed georganiseerd team uit je eigen thuisland.
Trainen heeft ze net als alle andere toppers natuurlijk ook gedaan in wat warmere oorden en ze sluit ook aan bij haar andere collega’s waaronder Eva Lechner.

Wat Jolanda overhaalde om bij het Stockli team te gaan rijden is de oerdegelijkheid van het merk Stockli en het daaraan hangende Zwitserse kenmerk. Het heeft ook geholpen dat Stockli een eigen fietsenmerk heeft en op dat gebied mee vooraan loopt bij de kwaliteit en innovaties van de mountainbikes. Daaraan gekoppeld dat Jolanda ook een erg groot wintersport fan is en op dat gebied nu alles heeft wat haar hartje begeert.

Doel voor dit jaar is dat Jolanda meerijdt, net als vorig jaar, voor de overwinningen en ze zal zeker trachten beter te doen dan vorig jaar. Met een wereldtitel en de overwinning in de Worldcup kan je dat met maar één ding toppen en dat is ook Europees kampioen worden in Bakoe.
Spannend jaar gaat het worden en we zullen haar op de voet volgen in haar prestaties.

Jan van Dijk