Michiel van der Heijden in Zwitserse dienst bij Scott-Odlo

Michiel van der Heijden in Zwitserse dienst bij Scott-Odlo

Michiel van der Heijden, Nederlands kampioen en regerend beloften wereldkampioen mountainbiken is vanaf 1 januari in Zwitserse loondienst getreden.
Het mountainbike eam van Thomas Frischknecht, Scott Odlo mtb racing team, heeft de Nederlander er graag bij genomen op zijn verdere carrière naar een hoger niveau te tillen.

Michiel is door Thomas Frischknecht gekoppeld aan zijn inmiddels kennelijke vaste maatje Nino Schurter. Samen op trainingskamp en samen beter worden is het devies van Frischknecht en Zuid-Afrika is dat deel van de wereld waar veel geïnvesteerd is in het nieuwe seizoen.

Een wedstrijdje gereden zonder druk op de ketel en daar is het wel bij gebleven.
Via Facebook heb ik Michiel een beetje proberen te volgen en zodoende weet ik dat er erg veel is getraind in bikeparken en op techniek door het team. Verder is er nog steeds niet erg veel nieuws over één van de beste mountainbikers ooit van Nederlandse bodem naar buiten gekomen.

Wat is het jaarplan van Michiel en wat is de doelstelling van het team aangaande Michiel van der Heijden ? Het blijft vooralsnog een beetje gissen en hopelijk komen we Michiel snel tegen op een wedstrijd om het hem zelf te kunnen vragen. Voor nu gaan we eerst onze vragen eens neerleggen bij Thomas Frischknecht de altijd serieuze ex-biker die één van de beste MTB teams ter wereld leidt.
Back up van Scott leert dat ze altijd met het beste en nieuwste materiaal rijden en ook verantwoordelijk zijn voor heel veel nieuwigheden in de bikes van Scott.
Aan het materiaal gaat het niet liggen nu de plannen nog voor het komende seizoen.

Jan v Dijk

Foto: Scott Odlo mtb racing team