Jolande Neff outstanding bij dames elite WB Pietermaritzburg

Jolande Neff outstanding bij dames elite WB Pietermaritzburg

ava

Jolande Neff heeft haar eerste wereldbekerrace bij de elite dames beet. De Zwitserse reed van start tot finish aan de leiding en won voor good old Gunn-Rita Dahle en de Poolse Maja Wloszczowka. Neff is ook de eerste leidster in het wereldbekerklassement.

Jolande Neff was de snelste starter en nam meteen de leiding.  Ze werd gevolgd door Julie Bresset en  . Gunn Rita Dahle volgde als vierde voor   Annika Langvad.

Halfkoers reed Neff nog steeds aan de leiding  Gunn-Rita Dahle was opgeschoven naar de tweede plaats en volgde op 22 seconden. Maja Wloszczowka zat in derde positie voor Annika Langvad en wereldkampioene Julie Bresset.  Eva Lechner was zesde voor Klemencic.

Bij het ingaan van de laatste ronde was de situatie nog steeds hetzelfde voor de top vijf. Sabine Spitz was intussen opgerukt  naar  de zesde plaats voor Kalentieva, Engen, Klemencic en Batty.

In de laatste ronde werd de strijd voor de ereplaatsen spannend. Wloszczowka en Langvad vochten een robbertje uit voor de derde plaats. Bresset, Kalentieva, Klemencic, Engen en Batty streden om de vijfde plaats.

Neff, technisch erg sterk, werd niet meer bedreigd en reed naar haar eerste wereldbekerzege van het seizoen. Dahle werd tweede op bijna een halve minuut, na een hele knappe race. Tussen beide dames is een leeftijdsverschil van 20 jaar! De Poolse Wloszczowka, teammaat van de winnares werd derde.

Neff was erg blij maar haar zege. ‘De conditie is heel goed en ik kon de race naar mijn hand zetten. Ik maakte een grote val, maar ik kon terug nog de leiding behouden. Ook verloor ik wat tijd en had ik pijn, maar het was draaglijk. Ik ben blij met de derde plaats voor Maja Wloszczowka, die zo haar overleden coach Marek Galinski eerde, ‘aldus nog de eerste wereldbekerleidster.

 

Top 10:

  1. Jolande Neff(Zwi)  in 1:36:00
  2. Gunn-Rita Dahle(Noor)       + 0:25
  3. Maja Wloszczowka(Pol)+1:00
  4. Annika Langvad(Den)        +1:37
  5. Aleksandra Engen(Zwe) +1:55
  6. Sabine Spitz(Dui)              +2:04
  7. Irena Kalentieva(Rus)       +2:08
  8. Julie Bresset(Fra)              +2:48
  9. Emily Batty(Can)              +3:05
  10. Teresa Hurikova(Tsj)     +3:27