Julien Absalon aan het feest in Pietermaritzburg

Julien Absalon aan het feest in Pietermaritzburg

ava

Julien Absalon heeft er lang moeten op wachten, maar in Pietermaritburg won hij de wereldbekerrace bij de elite heren. De Fransman vocht een duel uit met Schurter, die lek reed in de voorlaatste ronde en zesde werde.  Tweede werd de Duitser Manuel Fumic en Maxime Marotte mocht mee het podium op

Wereldkampioen Nino Schurter nam meteen zijn verantwoordelijkheid op. In zijn zog volgde Giger, Lindgren, Fontana, Vogel, Manuel Fumic, Yamamoto, Lukas en Mathias Flückiger en Mc Connell.

Daarna vormden zich een kwartet met Schurter, Absalon, Fumic en Fluckiger. Daar achter volgde Maxim Marotte.

Onze landgenoten reden in de top-50. Met  Ruben Scheire als beste  Belg rond de 30 ste plaats en Carabin en Van Hoovels net in de top-50.

Halfkoers reden Absalon en Schurter weg van Fumic en Mathias Flückiger.  Fluckiger viel vooraan weg en Marotte schoof op.

In de voorlaatste ronde voerde Schurter de druk op Absalon op.  Maar dan reed de wereldkampioen lek en kreeg Absalon een vrijgeleide naar de zege. Schurter werd meteen gepasseerd door Manuel Fumic en Maxime Marotte en moest al zijn technische gaven aanwenden op dit technisch parcours. Als zevende wisselde Schurter van wiel.

Julien Absalon kon relaxed de laatste ronde afwerken met meer dan halve minuut voorsprong op Manuel Fumic. Marotte was derde, Cink vierde en zijn ploegmaat Hermida.

En de Belgen dan? Ruben Scheire viel in de finale wat terug en werd 42ste, Sebastien Carabin 44 ste en Kevin Van Hoovels 45 ste.

Absalon was gelukkig met zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen, zijn 27 ste in zijn carrière.  ‘Vorig jaar was ik ontgoocheld omdat ik  niet kon meestrijden door een val en een ribbreuk. Nu had ik een goed gevoel en de goede conditie te pakken,’besloot de tweevoudige Olympische kampioen.

 

Top 10:

  1. Julien Absalon (Fra) in 1:38:05
  2. Manuel Fumic(Dui) +0:34
  3. Maxime Marotte(Fra) + 0:54
  4. Andrej Cink(Tsj) +1:32
  5. José Antonio Hermida(Spa) +1:39
  6. Nino Schurter(Zwi) +2:16
  7. Thomas Litscher(Zwi)+2:19
  8. Mathias Flückiger(Zwi)+2:24
  9. Daniel Mc Donell(Aus)
  10. Sergio Montecon Gutteriez (Spa)