Jolande Neff wint opnieuw wereldbeker in Albstadt

Jolande Neff wint opnieuw wereldbeker in Albstadt

Jolanda Neff heeft haar tweede wereldbekerzege van het seizoen op zak. De Zwitserse was outstanding in Albstadt. Ze klopte met voorsprong Gunn-Rita Dahle en wereldkampioene Catharine Pendrel. Onze landgenote Githa Michiels eindigde op een knappe vijftiende plaats. In de wereldbekerstand blijft Neff uiteraard stevig leidster voor Dahle.

Van bij de start nam Jolanda Neff de maat van iedereen. Enkel Gunn-Rita Dahle en Catharine Pendrel probeerden wat weerwerk te leveren en reden voor de dichtste podiumplaatsen.

Daarachter werd de strijd voor de andere ereplaatsen geleverd met Emily Batty, Maja Wloszczowska en Irina Kalentieva. Githa Michiels reed een uitstekende wedstrijd en kon zich handhaven rond de vijftiende plaats.

Aan de posities voor de top vijf kwam er geen wijziging meer. Zo reed Neff vlot naar haar tweede wereldbekerzege van het seizoen, haar vijfde in haar jonge carrière. In de spurt was Dahle sneller dan Pendrel voor de tweede plaats.

Githa Michiels werd knap vijftiende, Alice Pirard 30 ste.

Neff was heel blij maar haar zege. ‘Van bij de start trachtte ik het verschil te maken. Ik rijd het liefst alleen. Ik bleef mijn eigen tempo rijden en kon ook de afdalingen in alle rust nemen. Het was mijn doel om met de leiderstrui in Linzerheide, mijn thuisland, te rijden en dat is gelukt,’ vertelde de wereldbekerleidster.

 

Uitslag:

 1. Jolande Neff(Zwi)
 2. Gunn-Rita Dahle(Noor)+0:28
 3. Catharine Pendrel(Can)+0:30
 4. Emily Batty(Can) +1:16
 5. Maja Wloszczowska(Pol)+1:27
 6. Helen Grobert(Dui)+1:41
 7. Irina Kalentieva(Rus)+1:44
 8. Rebecca Henderson(Aus)+1:59
 9. Lea Davison(USA)
 10. Esther Suss(Zwi)
 11. Sabine Spitz(Dui)

 

 1. Githa Michiels(BEL)
 2. Alice Pirard(BEL)