Jolien Verschueren kijkt vooruit naar haar WK en ook al een beetje naar haar volgende seizoen

Jolien Verschueren kijkt vooruit naar haar WK en ook al een beetje naar haar volgende seizoen

Komend weekend wordt in het Nederlandse Valkenburg het WK veldrijden gereden. Jolien Verschueren is één van de zeven renners van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice die geselecteerd is. “Als ik mijn wedstrijd kan rijden en beëindigen met een goed gevoel, dan ben ik tevreden.”

Jolien is er in Valkenburg voor de vierde keer bij op een WK. “Toegegeven, ik heb even gevreesd voor mijn selectie”, geeft onze vrouw in het veld toe. “Mijn seizoen is absoluut niet verlopen zoals verwacht, al gaat het de laatste weken wel de goede richting uit. Zonnebeke was goed, Nommay ook ondanks de pech. Ik ben blij dat de bondscoach het vertrouwen in mij heeft behouden.”

Het parcours in Nederlands Limburg bezorgt Jolien een dubbel gevoel. De hoogtemeters zijn haar op het lijf geschreven, de technische passages minder. “Dat is mijn pijnpunt. Zeker die schuine kant is niet van de poes. Het is goed dat ik ik nu al een eerste beeld heb kunnen vormen. Wanneer ik tevreden ben? Als ik mijn wedstrijd kan rijden en beëindigen met een goed gevoel.”

Na Valkenburg telt Jolien af naar het volgende seizoen. “Door die sleutelbeenbreuk in Eeklo is dit seizoen nooit echt gestart. Daarna wilde ik die achterstand te snel wegwerken en bleef ik sukkelen met de rug. Ik heb niet het gevoel dat ik er dit seizoen als heb uitgehaald.” Angst was geen goede bondgenoot op de fiets. “Ik dacht: ik mag niet vallen. Dan kan je niet vrij koersen. Op minder technische omlopen kwam ik altijd beter voor de dag. Tegenwoordig zijn de wedstrijden net allemaal veel technischer geworden.”

In de voorbereiding op volgend seizoen wil Jolien opnieuw werken aan haar explosiviteit. Samen met Hanneke Van Gucht, sportcoach bij Breakaway Sportcoaching, wil ze zo schaven aan haar startsnelheid. “Het is vooral een kwestie van vertrouwen opdoen om volgende winter te bewijzen dat er veel meer in zit dan dat er dit jaar is uitgekomen.”

Bron : Pauwels Sauzen – Vastgoedservice

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : Bart Knops