Jolien Verschueren wil eens winnen

Jolien Verschueren wil eens winnen

Jolien Verschueren verraste vriend en vijand met haar tweede plaats in de bpost banktrofee in Ronse. Voor ons was het niet echt een verrassing. De Telenet-Fidearenster is sinds vorig jaar aan een gestage opgang bezig en zet steeds verder stapjes naar de top. Tijd voor een interview, dachten we.

Was je verrast met je tweede plaats in Ronse? 
Ik was zeker verrast dat ik daar de 2e plaats kon behalen. Ik had de dag ervoor al een wedstrijd gereden nl de Berencross in Meulebeke. Ik haalde daar de overwinning en ik vroeg me af of ik daar last ging van ondervinden.
Ik maakte zeker geen superstart en verbaasde mezelf dat ik nog renner na renner begon in te halen. Anderzijds is het wel een parcours dat ik heel graag doe.

Wat zijn je doelen dit seizoen?
Ik stel mezelf niet echt doelen maar probeer iedere wedstrijd het beste van mezelf te geven. Ik was al vrij tevreden met het voorbije seizoen en zou al super blij zijn als ik kan bevestigen.

Hoe ben je met veldrijden begonnen? Deed je vroeger andere sporten?
Ik was altijd vrij sportief want ik kan namelijk heel moeilijk stilzitten. Ik ben gestart met voetballen, maar regelmatig ging ik ook mee gaan supporteren voor mijn papa. Hij deed al aan veldrijden en wielrennen en reed ook regelmatig wedstrijden bij de nevenbond LRC. Daar hebben ze op bepaald moment een kinderreeks tot 15 jaar in het leven geroepen. Het begon zowel bij mijn broer als mezelf te kriebelen en wij kregen elk een MTB om deel te nemen.en zo ben ik in de veldritwereld beland. 3 jaar geleden ben ik dan overgeschakeld naar de Belgische wielerbond.
Wat wil je nog bereiken op lange termijn? 

Ik hoop dankzij mijn sport nog heel wat leuke momenten te beleven en hoop toch nog wat vooruitgang te maken. Ik probeer er echt van te genieten en hoop dat ik hier en daar nog eens een mooie prestatie kan neerzetten. Hopelijk kan ik ooit eens een A-veldrit winnen.

Je zit nu bij Telenet-Fidea? Hoe voelt dat?
Dit is natuurlijk heel leuk om te mogen rijden voor zo’n team. Ik ben heel blij dat deze ploeg mij deze kans wilde geven en heb deze dan ook met beide handen gegrepen. Heel fijn dat ik door hen heel wat materiele ondersteuning krijg, maar dat levert natuurlijk wel wat extra druk mee. Ik heb de indruk dat mensen nu meer van mij verwachten omdat ik voor dit team rijd.

Interview: Erik Braeken

Foto: Bart Knops